Home > #Hoofdnieuws > Wat doet Benoit Verlinde in corona-tijden?

Wat doet Benoit Verlinde in corona-tijden?

Foto ©: Poelefotografie

Omdat wij de autosport een zeer warm hart toedragen, blijven we ook in deze vervelende tijden actief. Heel wat rijders, teambazen, fotografen, medewerkers en fans moeten noodgedwongen van de circuits en rallywegen wegblijven, maar wat doen zij in tussentijd? Vandaag hadden we rallyrijder Benoit Verlinde aan de lijn.

“Ik heb mij vooral beziggehouden met mijn zaak, ik ben zelfstandig en samen met mijn vader leiden we twee bedrijven. Naast het werken, heb ik nog gesport om de conditie te onderhouden. Zoals vele rijders heb ik ook al redelijk wat geoefend op de racesimulator om toch een beetje met de sport bezig te blijven. We hebben ook nog veel video’s en onboards bekeken, ik heb mij dus nog niet echt verveeld. Het is natuurlijk wel wat rustiger geweest in de bedrijven, maar dat heeft ons de tijd gegeven om bepaalde zaken te optimaliseren. Ook voor de rally hebben we alles grondig bekeken, samen met mijn co-piloot Anton Dupan. Ik hoop dit jaar nog zoveel mogelijk te doen, natuurlijk niet elke week. We zijn al ingeschreven voor de Monteberg Rally, Ieper spreekt ons ook aan en dan sowieso ook de Spa Rally in december. We werken samen met banden Claerhout en MRF, wij testen nu dit seizoen de banden en hopen in de toekomst bij de toppers mee te doen. We willen zoveel mogelijk races meepikken zodat we goede feedback kunnen geven aan de bandenconstructeur. In onze agenda staan er al een vijftal wedstrijden, maar daar kunnen er nog enkele bij.”

error: Alert: Content is protected !!