Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld: wie is wie in ons team?

Autosportwereld: wie is wie in ons team?

Het gemis aan autosport weegt zwaarder en zwaarder, maar Autosportwereld.be blijft zijn lezers van kwalitatief nieuws voorzien. We blijven de actualiteit opvolgen, maar brengen ook onze rubrieken corona-tijden en corona-verhalen, fotogalerijen… Om dat allemaal te kunnen waarmaken, hebben we een zeer sterk team. Met veel plezeier stellen we ons team dan ook aan u voor. Vandaag is het de beurt aan Kristof Vanderstraeten, fotograaf en GT/endurance specialist.

Meest memorabele moment uit de autosport?

“Dat moet voor mij ongetwijfeld  24h Le Mans 1999 zijn geweest met de Mercedes CLR met Mark Webber achter het stuur die de lucht in vloog op het rechte stuk.”

Hoe van je het gemis van de autosport op?

“Ik ben nog steeds aan het werk, dus door de week kan ik me wel bezighouden, in de weekends vul ik mijn tijd op door regelmatig met mijn koersfiets een ritje te rijden of door een mooie grote wandeling te maken, al dan niet in de natuur.”

Van waar komt de passie voor de sport?

“Ik ben een landbouwerszoon en ben dus letterlijk tussen de tractoren en de koeien opgegroeid. Maar mijn oom en neef waren wel altijd over en met auto’s bezig. Tot het ene moment halfweg jaren ’90, dat ik eens mee mocht met hen naar het Circuit Spa Francorchamps en toen heeft de microbe me gebeten. Uiteraard ben ik hen daar nog steeds ontzettend dankbaar voor!”

Welke rijder die in de voorbije twintig jaar actief was, heeft een stevige indruk op jou nagelaten?

“Ik ben altijd wel een beetje een André Lotterer fan geweest… het parcours dat hij heeft afgelegd van het kleine Japan naar de rest van de wereld spreekt voor zich! Langzaam is hij zeker ook niet!”

Waar hoop je dit jaar nog naartoe te gaan?

“Simpel, ik hoop sowieso dat er nog zal geracet worden in Europa en de wereld, maar wat vast staat, is dat ik een grote endurance racing fan ben, dus uiteraard mogen Nürburgring 24h, Le Mans 24h en Spa 24h hier niet ontbreken, en hoop ik toch stiekem dat ik twee van de drie kan bezoeken.”

Bio Kristof Vanderstraeten:

  • Bouwjaar: 1986, 34 jaar jong
  • Hobbies: fietsen met de koersfiets, wandelen en soms ook snowboarden en tennissen.
  • Beroep: arbeider
error: Alert: Content is protected !!