Home > #Hoofdnieuws > Industrie: verdwijnt Renault?

Industrie: verdwijnt Renault?

In Frankrijk heeft de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire deze ochtend in een radio-uitzending van Europe1 de alarmklok geluid over het voortbestaan van de Franse constructeur Renault. Volgens Le Maire heeft Renault het zeer moeilijk, uiteraard ten gevolge van de corona-crisis. Er ligt een gigantisch herstructureringsplan op tafel, waarbij het sluiten van vier fabrieken bij Renault en het verlies van 20.000 banen bij partner Nissan tot de mogelijkheden behoren. In ruil voor werkzekerheid in Frankrijk en minder CO2-uitstoot zou de Franse staat een lening van maar liefst 5 miljard euro klaar hebben. Alpine en het F1-team van Renault behoren mee tot de mogelijke slachtoffers van de gang van zaken bij het Franse merk.

error: Alert: Content is protected !!