Home > #Hoofdnieuws > WRX: Lohéac geannuleerd

WRX: Lohéac geannuleerd

De tweede wedstrijd van de herziene kalender van het Wereldkampioenschap Rallycross, voorzien voor Lohéac, wordt geannuleerd. Die wedstrijd ging normaal door tijdens het weekend van 5 en 6 september.

De manche in het Franse dorpje in Bretagne is één van de drukst bijgewoonde evenementen van het WK Rallycross. Maar enkele weken geleden uitte Patrick Germain, voorzitter van de organiserende vereniging, reeds zijn twijfels.

Het verbod op massa bijeenkomsten omwille van COVID-19 loopt in Frankrijk momenteel tot 31 augustus en dat is maar een weekje voor de voorziene datum.

Er werden heel wat opties overwogen“, geeft de organisatie aan, “maar de social distancy garanderen is haast onmogelijk. Een andere datum was ook niet beschikbaar. Samen met de Franse autosportfederatie, de FIA en IMG werd dan besloten tot annulatie.

Volgens de nieuwe voorlopige kalender start het WK in het Zweedse Holjes tijdens het weekend van 23 augustus om daarna naar Frankrijk te trekken waarna het half september naar Letland gaat. Maar ondertussen zijn er reeds berichten die aangeven dat in Holjes en Riga wordt overwogen de wedstrijden zonder publiek te laten plaatsvinden.

Wordt ongetwijfeld vervolgd …

(foto’s J Dingenen)

You may also like
E-WRX: Charles Leclerc doet mee
WRX: Nieuwe werkkalender uitgelekt
E-WRX: Quentin Dall’Olmo wint Montalegre
WRX: Elektrische switch één jaar uitgesteld
error: Alert: Content is protected !!