Home > #Hoofdnieuws > RallyX Nordic: startschot begin juli

RallyX Nordic: startschot begin juli

RallyX Nordic, het Scandinavische rallycross-kampioenschap zeg maar, heeft een nieuwe aanvangsdatum gevonden begin juli. Het wordt een vierdaags gebeuren van 2 tot en met 5 juli in Holjes. Dat is de datum waarop oorspronkelijk een manche van het Wereldkampioenschap rallycross op diezelfde plek werd betwist.

Naast twee manches van RallyX Nordic zal er ook een “All Star” race zijn tijdens de vier dagen waar bekende namen uit de geschiedenis van rallycross zullen aan deelnemen. RallyX Nordic zelf bestaat uit vier klassen: Supercar, Supercar Lites, Crosscar en Crosscar Junior.

Het evenement zal met gesloten deuren worden afgewerkt vermits de maatregelen rond Covid-19 nog steeds gelden maar fans zullen alles via live-stream, betalend, kunnen volgen.

Dat nieuws werd bekend gemaakt nadat het Zweedse team OMSE van Andreas Eriksson de voorbije dagen duchtig had getest in Holjes met enkele RX2-wagens (Supercar Lites). Naast de youngsters die dit jaar de kleuren van OMSE verdedigen werd een “joker-wagen” ingezet waarmee op de eerste dag Johan Kristoffersson, wereldkampioen in 2017 en 2018, de strijd aanging met de aankomende talenten. Er werd getraind in een heus wedstrijdformaat van 4 heats en een finale. Telkens werd nauwlettend in de gaten gehouden dat niet meer dan 50 toeschouwers aanwezig waren.

(bronnen RallyX Nordic en OMSE)

error: Alert: Content is protected !!