Home > Historic > Circuit > F1: Monaco Historic op de kalender van 2021

F1: Monaco Historic op de kalender van 2021

De Automobile Club de Monaco organiseert in 2021 drie GP’s op slechts 1 maand tijd, F1 GP, FE ePrix en de Historic. De inwoners van Monaco zullen vorlgend jaar opnieuw gehoorbescherming kunnen gebruiken. De twaalfde GP Monaco Historique wordt in het voorjaar georganiseerd, nadat het dit jaar werdt geannuleerd vanwege het coronavirus.

De Historique GP staat gepland voor 23-25 april en er zullen een heel pak legendarische eenzitters deelnemen, vanaf de vooroorlogse jaren tot de jaren ’80. Daarnaast heeft de Automobile Club de Monaco ook de datum van de 78ste GP van Monaco bekendgemaakt, deze zal plaatsvinden op 23 mei volgend jaar. Ook de Formule E passeert volgend jaar in Monaco, op zaterdag 8 mei is er de ePrix van Monaco. “Het organiseren van drie evenementen in één maand tijd is een primeur voor ons bij de ACM”, vertelt Christian Tornatore, algemeen commissaris van de Automobile Club de Monaco.

“Het logistiek gedeelte is niet gemakkelijk, maar niet onmogelijk! We moeten nu wel vroeger beginnen met het klaarmaken van het circuit. dat zal nu voor eind februari zijn ipv 15 maart. Er zijn ook nog nieuwe techische aspecten die we moeten toepassen, zowel op als naast het circuit. Om dit allemaal te doen, rekenen we op de ervaring van alle betrokkenen.”

error: Alert: Content is protected !!