Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld: wie is wie in ons team?

Autosportwereld: wie is wie in ons team?

Het gemis aan autosport weegt zwaarder en zwaarder, maar Autosportwereld.be blijft zijn lezers van kwalitatief nieuws voorzien. We blijven de actualiteit opvolgen, maar brengen ook onze rubrieken corona-tijden en corona-verhalen, fotogalerijen… Om dat allemaal te kunnen waarmeken, hebben we een zeer sterk team. Met veel plezier stellen we ons team dan ook aan u voor. Vandaag is het de beurt aan Johan Dingenen, fotograaf gepassioneerd door fotografie en Rallycross specialist.

Wat is voor jou het meest memorabele moment uit de autosport?

“Het moment dat misschien wel bij vele autosportfanaten van mijn generatie op het netvlies gebrand staat is de crash van Ayrton Senna in Imola. Ook ik zat live voor de beeldbuis vol ongeloof te kjken.”

Hoe vang je het gemis van de autosport op?

“Net voor de Corona-crisis echt losbarstte heb ik nog live de regonale (VAS) en Belgische rallycrosswedstrijd bijgewoond op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen. Ik heb het geluk dat autosportjournalistiek, en dan meer bepaald de rallycross eerder een uit de hand gelopen hobby is en ik mijn reguliere job als informaticus kan bljven uitvoeren. Uiteraard zoals de meeste bedienden onder de vorm van thuiswerk. Daarnaast hebben we met het gezin vooral binnen een straal van enkele kilometers rond “ons kot” de meeste paden plat gewandeld of gefietst. Maar we hebben ook verrassend mooie plekjes natuur ontdekt. Verder is onze dochter acht jaar en is er naast de job nog het zogeheten pre-teachen. Maar het knaagt wel eens en dan groeit het verlangen wel om terug live te kunnen gaan kijken, maar gezondheid primeert natuurlijk.”

Van waar komt de passie voor de sport?

“Daar moet ik niet ver naar zoeken. Ik ben er 47 en ik was amper uit de wieg of ik was al met mijn vader mee op pad naar de rallycross-circuits in België en Nederland. We gingen dus al kijken eind jaren ‘70, waar ook mijn eerste echte herinneringen aan deze relatief onbekende sport liggen, waar we lid waren van de supporters van Francois Monten, Tornado RT. Daarnaast gingen we af en toe naar rally kijken waar we vooral voor Guy Colsoul met de machtige Ascona supporterden.”

Welke rijder die in de voorbije 20 jaar actief was, heeft een stevige indruk op jou nagelaten?

“Vermits mijn roots in rallycross liggen, is dat daar vooral de Zweed Kenneth Hansen die liefst veertien Europese titels verzamelde. Ondertussen is zijn oudste zoon Timmy vorig jaar wereldkampioen geworden dus lijkt het erop dat deze familienaam nog wel even aan rallycross verbonden blijft.”

Waar hoop je dit jaar nog naartoe te gaan?

“Ik hoop stiekem toch nog enkele WRX-wedstrijden te mogen bijwonen, waaronder uiteraard die van Spa Francorchamps begin oktober. Ik had op de planning ook nog Frankrijk, Letland, Spanje en Duitsland (Nürburgring) maar ik vrees dat Covid-19 de agenda zal bepalen. Verder mogen er gerust nog nationale wedstrijden zijn, maar dat lijkt nu even moeilijk te liggen, zelfs zonder Corona, gezien de huidige vergunningsproblemen van het Duivelsbergcircuit.”

Bio Johan Dingenen

  • Bouwjaar: 1973, 47 jaar jong
  • Hobbies: voornamelijk fotografie, reizen (met de familie) en muziek, recent nog Graspop ontdekt met enkele concertvrienden.
error: Alert: Content is protected !!