Home > Electric > Formule E: Jaguar I-PACE eTrophy verdwijnt van de kalender na dit seizoen

Formule E: Jaguar I-PACE eTrophy verdwijnt van de kalender na dit seizoen

Foto ©: Jaguar

De Jaguar I-PACE eThrophy, het kampioenschap dat wordt gereden tijdens sommige FE weekends zal na dit seizoen afgeschaft worden door de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus. In 2016 maakte Jaguar een comeback in de autosport met een team in de Formule E, de nieuwe Jaguar I-PACE eTrophy werd in 2018 gelanceerd voor drie jaar, maar stopt dus na dit seizoen.

Het seizoen bestaat uit tien races, waarvan er drie werden gereden voor het coronavirus voor verstoring zorgde. In het eerste seizoen waren er twaalf wagens, maar dit seizoen waren er slechts tien. “Het kampioenschap heeft veel verwachtingen kunnen inlossen”, vertelt Jaguar FE teambaas James Barclay. “We hebben echter onze plannen moeten herzien door de huidige crisis. We hebben nu de beslissing genomen om de Jaguar I-PACE eTrophy af te schaffen na twee succesvolle seizoenen.”

You may also like
FE: Hankook bandenleverancier vanaf 2022-2023
FE: Daniel Abt naar NIO 333
FE: kalender 2020-2021 voorgesteld
Formule E: Rast vervangt Abt bij Audi
error: Alert: Content is protected !!