Home > #Hoofdnieuws > WRC 2020 Kenia geannuleerd, Finland later?

WRC 2020 Kenia geannuleerd, Finland later?

Veel moeilijker dan racen op een circuit in deze Corona-tijden, is het organiseren van een rally. Zeker als het gaat om een internationaal kampioenschap, zoals het WRC.

De promotoren van het WK zien zich daarom verplicht om de Safari een jaar uit te stellen en het is ook niet onwaarschijnlijk dat de volgende wedstrijd, in Finland, voorzien voor begin augustus, naar het najaar verschuift. Mogelijk verschuift of verdwijnt ook Nieuw-Zeeland (3-6 september), wat maakt dat de Rally van Turkije (24 – 27 september) de heropener van het seizoen wordt. Wat verder nog overblijft zijn: Rally Deutschland (15 – 18 oktober), Rally GB (29 oktober – 1 november) en Rally Japan (19 – 22 november). Er zijn al drie wedstrijden verreden voor de problemen met het Covid-19 virus, met name de Monte Carlo, Zweden en Mexico. Van Portugal, Argentinië en Italië, is geen sprake meer.

error: Alert: Content is protected !!