Home > #Hoofdnieuws > Wat doet Boudewijn Baertsoen in corona-tijden?

Wat doet Boudewijn Baertsoen in corona-tijden?

Omdat wij de autosport een zeer warm hart toedragen, blijven we ook in deze vervelende tijden actief. Heel wat rijders, teambazen, fotografen, medewerkers en fans moeten noodgedwongen van de circuits en rallywegen wegblijven, maar wat doen zij in tussentijd? Vandaag is het de beurt aan Boudewijn Baertsoen, organisator van de Tac Rally en de East Belgian.

“Ik heb het geluk dat ik nog altijd werk, ik werk bij de politie en ben de volledige periode blijven werken. Voor mij waren het gewone werkdagen, maar in de weekends die normaal gezien door de rally’s worden gevuld, moesten we toch thuisblijven. Ik heb thuis wel wat kunnen werken, maar ik ben nu vooral bezig geweest met de rallysport. Ik ben onder andere voorzitter van de VAS en secretaris van de Tieltse Automobielclub. Normaal gezien hadden we een rally in april, de Molen Classic…, dat is nu allemaal weggevallen. Met het VAS-bestuur hebben we besloten om het kampioenschap zouden aflassen, in die zin dat er meerdere wedstrijden zijn afgelast en het niet mogelijk is om een kampioenschap te organiseren met de resterende wedstrijden. Ik hoop wel dat we eind augustus, begin september kunnen beginnen met wedstrijden te organiseren, aparte events. Voor het BRC zijn er voorlopig nog zes wedstrijden die georganiseerd kunnen worden, wat voldoende is voor een kampioenschap. Ik vrees dat er te veel rally’s op een korte periode moeten plaatsvinden, iedereen wil tussen september en december nog een wedstrijd organiseren. We zien wel, hopelijk kan iedere organisator nog doen wat hij wil en krijgen we nog een mooi seizoen.”

error: Alert: Content is protected !!