Home > Rallycross > DIVERS > Rallycross: Belgisch kampioenschap rallycross op DiRT 2.0

Rallycross: Belgisch kampioenschap rallycross op DiRT 2.0

Nadat een tijdje geleden het online BRC-kampioenschap werd georganiseerd, is er nu ook het BK online rallycross. Deze keer is het niet op poten gezet door de inrichters van het kampioenschap zelf, maar door een student Sportjournalistiek, Stef Vercauteren. “Ik kom zelf uit het autocross milieu, het seizoen ging beginnen maar corona besliste daar anders over. Dan heb ik besloten om zelf iets in elkaar te steken.”

Het kampioenschap wordt gereden op DiRT 2.0 en is toegankelijk voor iedereen. “Momenteel zijn er 37 inschrijvingen, deelnemers van zowel België als Nederland. Om 18u00 deze avond gaat de loting door, dit stream ik ook op mijn YouTube (Steferovic) kanaal. De namen gaan in een potje en worden willekeurig verdeeld over de verschillende reeksen. Komend weekend vindt de eerste manche plaats.”, vertelt Stef Vercauteren.

Het format

“Vanaf race twee wordt er gekeken naar het klassement, de top vijf start in de eerste reeks, nummer zes t.e.m. tien starten in reeks twee enzovoort. De eerste manche missen is niet direct een groot probleem, iedereen kan zich inschrijven voor de volgende manche. Met de coronamaatregelen die versoepelen heeft niet iedereen nog evenveel tijd om deel te nemen, dus ik denk wel dat dit een goed format is”, gaat Stef verder.

Het kampioenschap bestaat uit acht races, met de seizoensopener in Barcelona. Ook Zweden, Noorwegen, Portugal… komen aan de beurt. In juli is er ook nog de grote finale waar de beste vijf in het klassement het met elkaar mogen uitvechten op het circuit van Zuid-Afrika. In de finale worden het aantal punten van de rijders op nul gezet.

Voor het klassement op te maken, wordt er gewerkt met het puntensysteem van het spel zelf, waarbij de winnaar maximum 30 punten kan halen. Elke race is verspreid over twee dagen (zaterdag & zondag), naargelang het succes komt de vrijdag er ook bij.

De kalender:

Elke maandag kan er worden ingeschreven tot donderdag om 15u00. Inschrijven kan via de FB-pagina van: Autocross Pictures & video’s.

  • 15-17 mei: Barcelona (Catalunya)
  • 22-24 mei: Portugal (Montalegre)
  • 29-31 mei: Noorwegen (Hell)
  • 5-7 juni: Zweden (Holjes)
  • 12-14 juni: Duitsland (Estering)
  • 19-21 juni: Frankrijk (Bretagne)
  • 26-28 juni: Letland (Bikernieki)
  • 3-5 juli: Abu Dhabi (Yas Marina)
  • 10-12 juli: grote finale in Zuid-Afrika (Killarney International)
error: Alert: Content is protected !!