Home > Rallycross > WRX: eind mei een beslissing voor Lohéac

WRX: eind mei een beslissing voor Lohéac

Afgelopen week gaven we u de nieuwe, zij het voorlopige, kalender aan voor het Wereldkampioenschap rallycross. Daarin heel wat verschuivingen. Maar voor de tweede manche in het kleine Franse plaatsje Lohéac bleef de datum behouden, begin september.

Niets is echter zeker, want ondertussen deelde Patrick Germain, de voorzitter van de organiserende vereniging aldaar, reeds mee eind mei een beslissing mee te delen of hij de manche al dan niet wil behouden.

De evolutie rond de Covid-19 epidemie bepaalt de voor waarde om het evenement al dan niet te kunnen behouden. Reeds sinds 1976 is Lohéac jaarlijks de Franse hoofdstad van rallycross en het Bretoense circuit is telkens één van de hoogtepunten in het WK Rallycross met op topweekends zo’n 70000 toeschouwers. En net dat succes leidt ertoe dat het doorgaan van de wedstrijd, gepland tijdens het eerste weekend van september, hoogst onzeker is, geeft Patrick Germain mee.

Naar een reden is het niet ver zoeken. “De Covid-19 epidemie die momenteel wereldwijd woedt geeft ons niet de zekerheud dat we dit evenement tegen die deadline kunnen organiseren. Heden is het niet mogelijk om te weten of het houden van grote bijeenkomsten dan zal worden toegestaan en of we de gezondheid en veiligheid van de mensen kunnen garanderen. De organisatie wil geen risico’s nemen voor de vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers. Zolang er geen vaccin is zullen diverse maatregelen moeten worden toegepast. Topprioriteit is de gezondheid van onze 800 vrijwilligers, ons publiek, onze dienstverleners, partners, officials en teams.”

Om iedereen tijdig te kunnen inlichten binnen een aanvaardbare periode valt de definitieve beslissing over doorgaan, uitstel, of annulatue valt dan eind mei.

You may also like
WRX Noorwegen: Marklund de slimste, Abbring valt op
In een notendop: FIA F1 – WRC – WorldRX
WRX Spa: Enzo Ide en Mattias Ekström met Audi in Spa!
Sébastien Loeb aan kop in WRX Portugal
error: Alert: Content is protected !!