Home > Moto > MotoGP: ‘Ducati heeft Dovizioso meer nodig dan omgekeerd’

MotoGP: ‘Ducati heeft Dovizioso meer nodig dan omgekeerd’

Dovizioso’s onderhandelingspositie voor een nieuw contract bij Ducati voor 2021 werd versterkt toen de twee belangrijkste doelen van Ducati, Maverick Vinales en Fabio Quartararo opnieuw bij Yamaha hebben getekend. Sporting director Pauolo Ciabatti gaf toe dat ze moesten kiezen uit hun huidige rijders voor volgend seizoen. De manager van Dovizioso, Battistella heeft gezegd dat zijn klant openstaat voor alles en dat er geen haast is.

“Ducati heeft Dovizioso meer nodig dan omgekeerd“, begon zijn manager Battistella. “We doen niet aan onderhandelingen tot eind mei.” Dovizioso is met zijn 34 lentes de derde oudste rijder in MotoGP, na Valentino Rossi en Cal Crutchlow, maar volgens Battistella is de Italiaanse rijder nog niet van plan om op pensioen te gaan. “Andrea wil zeker nog race, maar op dit moment zijn er nog geen onderhandelingen omdat hij eerst wil kijken hoe alles zich verder ontwikkelt.”

Afgelopen seizoen waren er veel spanningen tussen Dovizioso en Ducati’s manager Gigi Dall’lgna. Hij won afgelopen seizoen ‘slechts’ twee GP’s, dat was zijn laagste aantal sinds 2016. Hij werd wel comfortabel tweede in de eindklassering na Marquez. Verschillende teams zoals KTM zijn ge├»nteresseerd in Andrea Dovizioso.

You may also like
Ducati met de Italiaanse symfonie
error: Alert: Content is protected !!