Home > #Hoofdnieuws > E-circuit: reacties van de winnaars na de eerste virtuele Belcar race

E-circuit: reacties van de winnaars na de eerste virtuele Belcar race

Afgelopen weekend was er de eerste virtuele Belcar race. Autosportwereld sprak met de winnaars en vroeg hen om een reactie.

Fabrice Cornelis, Belcar 1: “Het was mijn doel om te winnen, in de vrije trainingen zag ik al dat ik een beetje sneller was dan de rest. Ik hoopte om in de kwalificatie een vrij rondje te krijgen, maar dat is echt niet gemakkelijk met alle andere wagens op het circuit. Mijn rondje was lang niet perfect, maar heb toch de pole positie kunnen veroveren. Ik wou zo hard mogelijk ‘stampen’ bij de start van de race zodat ik de drukte kon vermijden en zo de voorsprong uitbouwen. Het was heel moeilijk met het verkeer, maar we hebben de botsingen kunnen vermijden. Ik had vrij veel stress voor de start omdat er veel druk was, iedereen verwachtte ook dat we zouden winnen. De eerste tien ronden waren mijn benen zelfs aan het trillen. Het was belangrijk om rustig te blijven en contact te vermijden. Ik kijk wel uit naar een vervolg, een volledig kampioenschap. Het zou tof zijn om te kunnen rijden op Spa-Francorchamps met al die wagens, dat geeft een echt Belcar-gevoel.”

Ief Vangenechten, winnaar Belcar 2: “De kwalificatie was chaotisch en zelfs frustrerend te noemen, omdat je nooit eens een fatsoenlijk rondje kon neerzetten. Uiteindelijk vertrokken we als derde in onze Porsche GT3 Cup-klasse, waar we zeker tevreden mee waren. Ons doel was om vooral uit de problemen te blijven en dat heeft geloond. De EMG Porsche verloor hun eerste plek door enkele aanrijdingen. Wij schoven gestaag op en na de pilotenwissel konden we de eerste plaats veroveren en deze gelukkig ook behouden! Het was zeker een geslaagd evenement, ondanks de (te) drukke kwalficatie. Maar dat zal in de echte Belcar niet anders zijn!”

Wilco Hendriks, winnaar Belcar 4: “Ook wij hadden geen goede kwalificatie. Na de start zat de snelheid er wel goed in maar in ronde 4 werden we in de Bianchi-bocht geraakt en liepen we wat schade op. Onze hoeveelheid brandstof hadden we zeer precies berekend waardoor we ons geen extra stop konden veroorloven, dus reden we maar door met de schade. Daar verloren we meer dan een seconde per ronde, maar achteraf bleek het toch een goede keuze te zijn en wonnen we in onze klasse met de Porsche Cayman GT4! Wat mij betreft mag er zeker een vervolg om komen. Het hele evenement was perfect georganiseerd, van het registeren van je team tot het live uitzenden van de races. En niet te vergeten dat er op deze manier geld is opgehaald voor het goede doel!”

You may also like
Belcar Zolder: beelden van de kwalificatie
E-Circuit: Simtag Racing wint voorlaatste manche Virtual Belcar
E-Circuit: Cornelis en Stockmans opnieuw een klasse te sterk
E-circuit: WSeries lanceert een nieuw eSports kampioenschap, alleen voor vrouwen
error: Alert: Content is protected !!