Home > #Hoofdnieuws > E-Circuit: Belcar gaat virtueel – korte voorbeschouwing

E-Circuit: Belcar gaat virtueel – korte voorbeschouwing

Namiddag is het eindelijk zover, dan zullen meer dan 40 racewagens van start gaan op het Circuit van Zolder voor de eerste manche van de Virtual Belcar Series. In dit artikel geven we u nog kort de belangrijkste info mee.

1. Tijdschema

Vanaf 15u15 begint de actie op het Circuit van Zolder. In het voorprogramma worden eerst de SRW TCR en F3-series verreden. De kwalificatie van de Belcar start om 17u05, de race om 18u. Vanaf 16u kan u alles live volgen via de volgende link:
https://www.youtube.com/watch?v=fSpcf09DGuA

De commentaar wordt voorzien door Simracersworld TV.

2. Klassen

U zal vandaag, net zoals in de echte Belcar, verschillende klassen aan het werk zien. In Belcar 1 racet men met de Radical SR8, een wagen gelijkaardig aan de protos. U zal onder meer Fabrice Cornelis, de snelste simracer van België, in deze klasse aan het werk zien. Maar ook Bert en Stienes Longin racen in deze wagen.

In Belcar 2 vindt u de snelle Porsche 911 GT3 Cup-wagens terug. De strijd in deze klasse zal bikkelhard worden gelet op het niveau van de deelnemers. Zo zien we onder meer de snelle Loek Hartog met Max van Splunteren een wagen delen. Ook Steve Claeys rijdt mee in deze categorie.

Belcar 3 is de grootste klasse. Hier rijdt men met de Porsche Cayman GT4. Onder andere Davy Suffeleers rijdt in deze klasse, samen met Johan (Jokke Vlo) Huygens. De Audi RS3 TCR is het wapen voor de Belcar 4, met onder meer Jochen Lenaerts van DynamiXX Simulators. Ten slotte hebben we nog Belcar 5. Daar wordt er gereden met de Mazda MX-5 Cup.

De deelnemerslijst kan u hier raadplegen: https://belcar.eracingseries.be/entries/1

3. Simracen is geen spelletje

Om het u nog even duidelijk te maken: dit mag dan wel een virtuele race zijn, het realisme is er niet minder om. Incidenten zorgen net zoals in het echte leven voor schade die de rijeigenschappen en rondetijden negatief beïnvloeden. Bovendien zal er een koersdirectie de race continu in de gaten houden om eventuele straffen uit te delen wegens onfair gedrag op de piste.

You may also like
Belcar Zolder: beelden van de kwalificatie
In een notendop: E-Circuit
E-Circuit: Volg hier de laatste ronde van de SRO E-Sports GT Series
In een notendop: E-Circuit
error: Alert: Content is protected !!