Home > #Hoofdnieuws > VAS: wat er nog rest…

VAS: wat er nog rest…

De VAS-competities delen volop in de klappen teweeg gebracht door de maatregelen tegen het Corona virus. Slechts enkele wedstrijden werden al vroeg in het seizoen afgewerkt: de Tierenteynrit, de Ronde door Vlaanderen, de openingsmanche in het regionale rallycross, de Gitter regularity en de Leeuwenrit Classic. VAS kwam ondertussen met een aangepaste kalender.

(foto: © W.Bouchez)

Maar het is duidelijk dat het seizoen met veel achterstand zal beginnen. Zo verdwenen er in het Classic kampioenschap nu al de Antwerp Classic en de Trimard Classic (verschoven naar 2021). In de rittensport verdween de Titanic Rit-Kasterlee, in het regularity kampioenschap weet men nu al dat de Regularity van Kasterlee eind augustus wegvalt en na het eerdere afgelasten van de Sezoens Regularity blijft er nu enkel nog de verplaatsing naar Zuid-Limburg over. Andere kampioenschappen moeten hun openingsmanche nog meemaken. Dat is zo voor VAS Rally waar men de Rally van Moorslede, de Montebergrally, de nu al bevestigde schrapping van de Short Rally van Kasterlee in augustus, en uiteindelijk ook de Rally van Wervik midden juni ziet verdwijnen. Het zou kunnen betekenen dat de TBR Rallysprint in Roeselare midden juli de openingsmanche voor de rally zou kunnen worden.

Slalom dramatisch getroffen

Het ergst getroffen is het VAS Slalomkampioenschap, dat nagenoeg weggeveegd is. Zij zagen de Slalom van Arendonk, de Slalom van Kuurne, Haspengouwslalom, Druivenslalom, de Slalom PAK West-Vlaanderen en Slalom Trommelke afgelast. De Slalom van Zonhoven werd uitgesteld en daar zoekt men naar een andere datum. De Slalom van Kinrooi is de laatste die overblijft.

Twee wedstrijden in de niet zo verre toekomst zijn nog hangende: de ORC Canal Rally op 31 mei en de Molen Classic op 6 juni, maar gezien de exitstrategie die ons nu door de regering wordt opgelegd, is het onwaarschijnlijk dat deze wedstrijden dan al zullen plaatsvinden. Voor het overige lijkt het erop dat de rallycross van 4 juli op Maasmechelen de eerste wedstrijd van het post-Corona tijdperk voor VAS zou kunnen worden.

Rittensport:
4 juli: De nacht van Noord-Limburg
24 oktober: Garnalenrit
31 oktober: Titanic Rit (Merksplas)
14 november: Gapersrit
5 december: Sinterklaas Nocturne

Rally:
12 juli: Rallysprint T.B.R.
15 augustus: Rally van Staden 
11 september: AAROVA Rally (Criterium)
25 oktober: Hemicuda Rally
15 november: Rally van Zuid-Limburg
21-22 november: 6 Uren van Kortrijk

Classic en Marathon:
29 augustus: de Mid Flanders Classic 
18-19 september: Belgian Westhoek Classic
3 oktober: de 360′ van de Suikerstreek
17 oktober: de 6 Uren van de Noorderkempen
28 november: Moustache Classic

Slalom kampioenschap:
11 oktober: Slalom van Kinrooi

Regularity:
15 november: Regularity van Zuid-Limburg 


error: Alert: Content is protected !!