Home > Rally > BRC > Verslag: onze man in de tweede en derde manche van het online BRC

Verslag: onze man in de tweede en derde manche van het online BRC

We zijn ondertussen al drie manches verder in het populaire online BRC en het aantal deelnemers blijft stijgen. Korneel geeft zijn relaas over zijn tweede en derde manche van dit online kampioenschap!

Na mijn gemiddeld resultaat in Duitsland, was ik er op gebrand om beter te doen in de Rally van Monte Carlo. Ik koos bovendien voor een andere wagen, de Peugeot 208 R5, in plaats van de VW Polo. De Peugeot bleek naar mijn gevoel iets sneller en agressiever qua rijstijl in vergelijking met zijn Duitse concurrent. Leuk meegenomen bij deze Peugeot is zijn geluid: lekker racy!

De start in Monte Carlo ging goed en KP na KP steeg ik in de algemene tussenstand. Voor de start van KP5 stond ik rond de 200ste plaats, dus een plaatsje in de top 200 was mijn doel! Helaas eindigde de Rally van Monte Carlo in mineur: bij het uitkomen van een haarspeldbocht werd ik verrast door black ice op het asfalt en een schuiver in de afgrond was het gevolg. Game over dus.

Gisteren trokken we dan naar New England, de eerste rally op het onverharde. Ik had mezelf voorgenomen om het een beetje veiliger aan te doen en zo min mogelijk fouten te maken maar toch kreeg ik te maken met een lekke band. Dat zorgde meteen voor een tijdsverlies van één minuut. Ondanks dit kleine incident eindigde ik nog op een mooie 220ste plaats algemeen op pakweg 550 deelnemers.

Nogmaals dient er benadrukt te worden dat het niveau hier ongelofelijk hoog ligt. ‘Simvansevenant’ staat momenteel aan de leiding in het kampioenschap. Tijdens de laatste rally presteerde hij ook uitstekend met een constante strijd tussen hem en de Duitser MARVIN-W2011. Ter info: het verschil met de derde plaats bedroeg toen maar liefst 1 minuut en 10 seconden. Ik borg mijn titelambities na de eerste race al meteen op, maar aan plezier geen gebrek (en dat is waar het uiteindelijk om draait, nietwaar?). De volgende manche wordt verreden te Spanje!


You may also like
E-Rally: spannende strijd tijdens eerste rally online BRC
BRC: geen TAC Rally in 2020
E-rally: Dynamixx partner van het virtuele Jobfixers BRC
BRC: KAMV onthult hoopvol het programma van de 61ste ConXioN Omloop van Vlaanderen
error: Alert: Content is protected !!