Home > #Hoofdnieuws > Verslag: onze man in het online BRC

Verslag: onze man in het online BRC

Enkele dagen geleden lanceerde de organisatie van het BRC een online rallykampioenschap. Het opzet is eenvoudig: neem zelf deel aan een virtuele rally en meet je met échte rallypiloten. Onze redacteur Korneel deed ook mee en stelde meteen vast dat het niveau torenhoog ligt.

In het echte BRC is er voorlopig nog maar één rally gereden, de Rally van Haspengouw, waar al vlug duidelijk werd dat het deelnemersveld misschien wel het meest competitieve ooit was in de geschiedenis van het Belgische rally-gebeuren.

In het online BRC is dat niet anders. Korneel vertelt: “Met veel moed en een beetje oefening trok ik naar Duitsland, waar de eerste manche van dit online BRC gereden wordt. Al snel werd duidelijk dat het niveau torenhoog ligt. Na de eerste KP lag ik al meteen 23 seconden achter op de leider. Ook de omstandigheden waren uitdagend: een kurkdroog parcour op KP1, een stortbui op KP2 om dan weer een droog parcour in KP3 te hebben. Tja, welke banden neem je dan voor die eerste lus? Ik koos voor de droge medium banden en had zeer veel moeite in de regen. Op de vijfde KP kon ik een vrij goede tijd neerzetten, althans, dat dacht ik toch. Bleek achteraf dat ik daar de 174ste tijd reed (op 652 deelnemers), op 12 seconden van de snelste.”

Laat het duidelijk zijn: ook al is dit een game, de deelnemers nemen dit online BRC bloedserieus. Freddy Loix (al zijn we niet zeker of hij het ook écht is) eindigde op een knappe 16de plaats algemeen. Louis Louka deed het ook goed en eindigde op de 34ste plaats algemeen. Korneel eindigde op plaats 235 algemeen, op 652 deelnemers.

Je hebt nog één dag de tijd om deel te nemen aan de eerste rally in Duitsland. Daarna trekken we naar Monte Carlo!

You may also like
BRC: Terug in de tijd naar Rally Du Condroz 2012
BRC Haspengouw: een overzicht van de klassen
BRC Haspengouw: reacties uit het servicepark
Spa Rally: wat u moet weten
error: Alert: Content is protected !!