Home > #Hoofdnieuws > WRC: Hyundai Motorsport Q&A met Andrea Adamo

WRC: Hyundai Motorsport Q&A met Andrea Adamo

Foto ©: Hyundai Motorsport

Sinds de beslissing om de Rally van Mexico vroegtijdig te stoppen, zijn de werknemers van Hyundai Motorsport teruggekeerd naar Europa. Door de maatregelen van de overheid zijn ze genoodzaakt om vanop afstand te werken. We kunnen wel stellen dat er voorlopig nog geen gevallen van coronavirus zijn binnen het team. In deze onvoorziene omstandigheden steken we alle mensen een hart onder de riem die getroffen zijn door het coronavirus. Over deze moeilijke periode spraken we met teambaas Andrea Adamo vanuit zijn thuisbasis in Beieren.

Andrea, om te beginnen, hoe gaat het met iedereen binnen Hyundai Motorsport?

“Het belangrijkste is, dat we kunnen zeggen dat iedereen OK is binnen het team. Onze basis is in Beieren en de meesten werken nu vanuit thuis. We proberen het beste te halen uit deze situatie. Momenteel zijn er grotere problemen dan motorsport.”

Hoe moeilijk was de situatie in Mexico, de rally en het de ontwikkelingen rond het coronavirus tegelijkertijd?

“Het is niet omdat we met de situatie konden omgaan, dat we nu opeens helden zijn. Mensen die in een ziekenhuis werken, hebben het een stuk moeilijker dan ons. In Mexico hadden we een vergadering met alle teams en toen werd er terecht besloten om de rally stop te zetten. Andere, kleinere teams hadden het iets moeilijk omdat ze minder middelen hebben, maar iedereen heeft elkaar geholpen.”

Wat is tot nu toe uw mening over de drie gereden WRC-manches?

“Tot nu toe is 2020 vooral een bewogen seizoen geweest. De enige WRC-manche dat we op een goede manier konden afwerken was Monte-Carlo. We hadden dan ook nog Zweden, waar de wegen niet op hun best waren. Als ik terugkijk naar deze manches kan ik wel tevreden zijn. We wonnen Monte-Carlo, maar we hadden dit seizoen ook al enkele problemen. Door de problemen geraken wel terug gemotiveerd om het in de volgende rally beter te doen.”

Heb je nu contact met de mensen van het team?

“Ik ben de hele tijd in contact met de teams en de rijders, van elke categorie. We converseren vaak via WhatsApp om te kijken of alles in orde is. Ik zou zelfs durven zeggen dat ik nu meer met hen in contact ben dan voor deze situatie. Ze zijn allemaal deel van Hyundai Motorsport, dus is het mijn bedoeling om hen up-to-date te houden.”

Heb je in deze periode ook tijd om aan jezelf te denken?

“Ik zou liegen moest ik zeggen dat ik full-time aan het werken ben. Ik heb het geluk dat ik in een kleine dorpje woon en als ik buitenkom ben ik meteen in het bos, ideaal voor een wandeling. Ik probeer fit en gezond te blijven, want het is belangrijk om jezelf te verzorgen in deze periode.”

Heb je nog een boodschap voor de mensen thuis?

“Ik denk dat we allemaal ons steentje proberen bij te dragen in deze moeilijke periode. We willen nu meer content delen met de fans, zodat ze toch even iets anders hebben om mee bezig te zijn. We willen de fans laten weten dat we bij hen blijven, terwijl zij thuis moeten blijven. We moeten allemaal gefocust en positief blijven en dan komen we er zeker uit.”

You may also like
WRC: Home Shakedown met Sébastien Loeb
WRC: FIA bevestigt hybrides voor WRC 2022
WRC: Hyundai Motorsport: blijf thuis, denk autosport
WRC: Italië en Portugal worden uitgesteld

1 Response

error: Alert: Content is protected !!