Home > Historic > Circuit > Spa Classic: tiende editie van Spa-Classic naar de verovering van de Raidillon

Spa Classic: tiende editie van Spa-Classic naar de verovering van de Raidillon

Foto ©: Spa Classic

Rendez vous van 22 tot 24 mei 2020 voor Spa-Classic in België. Deze bijeenkomst is een waar eerbetoon aan het grote tijdperk van het European Touring Championship en de herkenbare berlines waar BMW en Ford regelmatig voor het podium streden. Met races overdag maar ook ‘s nachts is SpaClassic een niet te missen evenement geworden voor coureurs maar ook voor toeschouwers die de meest gedurfde piloten op volle snelheid de beroemde Raidillon zien passeren, onvergetelijk!

Een paar maanden voor Le Mans Classic is Spa-Classic de beste voorbereiding op het grote Le Mans Circuit van 2 tot 5 juli. Met al bijna 360 ingeschreven auto’s zijn dit de exemplaren die zeker alle aandacht zullen trekken!

The greatest’s Trophy Maserati Tipo 61 uit 1960

De Maserati Tipo 61 “vogelkooi” is ontegenzeggelijk een van de beroemdste racewagens van de jaren zestig: een bekendheid die hij voor een groot deel te danken heeft aan zijn multitubulaire chassis (meer dan 200 buizen). De Tipo 61 is uitgerust met een 4- cilinder 2,9-liter 250 pk motor aan de voorzijde, waardoor hij een topsnelheid van 285 km/u haalt.

Foto ©: Spa Classic

Heritage Touring Cup BMW M535 van 1981

De BMW M535 (E12) is de enige serie die door BMW Motorsport is ontwikkeld. Deze wordt in de klassieke assemblagefabrieken geproduceerd, maar de “finishing touch” wordt door BMW Motorsport in München uitgevoerd. Van de 3.066 geproduceerde exemplaren hebben er 450 een rechtse besturing en 1.416 zijn gemaakt in Zuid-Afrika met behulp van complete kits uit Duitsland.

Foto ©: Spa Classic

Group C Mercedes Sauber C9 van 1987

De Mercedes Sauber C9 is het perfecte voorbeeld van succesvolle samenwerking. Om de terugkeer naar de autosportwereld te benadrukken na een afwezigheid van dertig jaar, sloot Mercedes zich aan bij het Zwitserse merk Sauber. Een verstandige alliantie die het mogelijk maakt dat deze auto in 1989 het Wereldkampioenschap voor Sportwagens wint en dat hij hetzelfde jaar nog een dubbele overwinning behaalt in de 24 uur van Le Mans.

Foto ©: Spa Classic

Endurance Racing Legends MG-Lola van 2005

De MG-Lola EX264 is speciaal ontwikkeld voor de 24 uur van Le Mans in de LMP2-categorie. In 2006 won het Le Mans met het Erdos/Newton/Wallace Team.

Foto ©: Spa Classic

(persbericht)

You may also like
Spa classic in beeld gebracht door Sian
Spa Classic opnieuw naar Francorchamps
Global Endurance Legends: de races in 2019
Klassiekers en nieuwkomers op het mooiste circuit ter wereld
error: Alert: Content is protected !!