Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: FIA F3-FIA F2

In een notendop: FIA F3-FIA F2

  • F3 Omgekeerde grid – Er duiken een paar nieuwigheden op in de regelgeving van de FIA Formula 3. Vanaf dit seizoen zal de grid voor de tweede race worden gevormd door omgekeerde startvolgorde van de eerste tien finishers uit race 1. De eerste tien plaatsen zullen nu ook punten krijgen.
  • F3 Carlin compleet – Het Carlin team vulde ook met een klap al zijn zitjes. Zij tekenden Enaam Ahmed, Cameron Das en Clement Novalak. De Engelsman Novalak won vorig jaar de Britse F3 titel, zijn landgenoot Ahmed won voor Carlin de BRDC F3 in 2016 en 2017. De Amerikaan Das kennen we van de Euroformula en de Renault Eurocup. Hij was F4 kampioen in de States in 2016.
  • FIA F2 – Marino Sato tekende bij het Italiaanse Trident. De 20-jarige Japanner domineerde vorig jaar de Euroformula Open en proefde al van de vier laatste wedstrijden in het Formule 2 kampioenschap met team Carmpos. Er blijft in de Formule 2 nu nog één zitje te begeven, bij Trident.

(foto: W.Bouchez)

error: Alert: Content is protected !!