Home > Rally > Rallyraid > FIA Cross Country: drie op drie voor Al-Attiyah in Qatar

FIA Cross Country: drie op drie voor Al-Attiyah in Qatar

In de Qatar Cross Country Rally haalden Nasser Al-Attiyah en Mathieu Baumel hun derde zege in drie ritten. Met Yazeed Al Rajhi op de tweede plaats en Jakub Przygonski op de derde stek domineert het Belgische Overdrive Racing het evenement.

foto: fiacrosscountry/media

Thuisrijder Al-Attiyah is vlot op weg naar zijn zevende zege in deze wedstrijd die de openingsmanche vormt van de FIA Cross Country Rally wereldbeker. Hij leidt met de Overdrive Toyota Hilux nu met één uur en 21 minuten voorsprong op zijn teamgenoten Yazeed Al Rajhi-Michael Orr en Jakub Przygonski-Timo Gottschalk. Die herstelden zich na een tegenvallende dag gisteren en bezetten nu opnieuw de podiumposities. Khalid Al Mohannadi en Sébastien Delaunay pakten met de Polaris buggy de leiding over in de catgorie T3. Noteren we nog de achtste plaats algemeen van Nederlander Kees Koolen en onze landgenoot Serge Bruynkens, vijfde in T3 aan boord van de OT3 prototype van Overdrive. Morgen zijn er twee klassementsproeven van respectievelijk 219 en 124 kilometer. De rally eindigt donderdag.

error: Alert: Content is protected !!