Home > Industrie > Industrie: DS 9, het nieuwste topmodel van DS Automobiles

Industrie: DS 9, het nieuwste topmodel van DS Automobiles

Normaal gezien zou de DS 9 pas debuteren op het salon van Genève, maar laat het nu net 2020 zijn. In de huidige wereld van het internet en sociale media kan er nog amper iets verborgen worden gehouden. Dat was met deze DS 9 niet anders, die gisterenavond (per ongeluk) al onthuld werd…

Het was een beetje klungelig van DS Automobiles om de video van deze DS 9 gisterenavond per ongeluk op YouTube te plaatsen. Daardoor besloten ze vanochtend om het officiële nieuws zelf al aan te kondigen.

De DS 9 wordt het nieuwe vlaggenschip van DS Automobiles. Het is geen volledig nieuw ontwikkelde wagen want ze deelt het onderstel (en sommige motoren) met de Peugeot 508. Uiteraard probeert deze Fransoos zich wel een niveau hoger te profileren. Dat doen ze door onder meer een hoog afgewerkt interieur met vele personalisatiemogelijkheden aan te bieden. Zoals het een grote luxewagen betaamt, is er veel aandacht geschonken aan comfort. Deze DS 9 komt namelijk met “Active Scan Suspension”: een slimme adaptieve ophanging die via camera’s oneffenheden op de weg detecteert en weg filtert. De wagen zal in het begin enkel te verkrijgen zijn met een 1.6-liter turbobenzine gekoppeld aan een 110 pk sterke elektromotor. Een volledig elektrische versie volgt waarschijnlijk later nog.

error: Alert: Content is protected !!