Home > #Hoofdnieuws > BRC 2020: Princen gaat voor derde titel

BRC 2020: Princen gaat voor derde titel

Het Belgian Rally Championship start nu zaterdag in Landen, met de traditionele Haspengouw Rally. En de affiche is op zijn zachtst gezegd fantastisch: meer dan 20 topauto’s starten in de 23ste editie van de wedstrijd in Landen en meer dan honderd auto’s staan op de deelnemerslijst. Wij spraken ook met Kris Princen.

Foto: © Tino Jacobs

Bijna 46 is hij Kris Princen, maar bij de voorstelling van de Haspengouw Rally, de opener van het Belgian Rally Championship, oogde hij amper de helft van die leeftijd. En met reden, want als Princen wil winnen in Landen en wil vechten voor een derde nationale titel, dan zal hij moeten afrekenen met een enorme groep jong talent, dat de laatste 2 à 3 seizoenen zijn opwachting heeft gemaakt in ons nationale rallykampioenschap.

Dat klopt“, opent Princen het gesprek. “Ons nationaal kampioenschap is enorm sterk dit seizoen, met 8 à 10 wagens die voor de zege kunnen gaan. Wie wil winnen zal er vanaf de eerste meter moeten bij zijn en je mag geen steken laten vallen. Wij rijden acht wedstrijden dit seizoen, met een nieuwe wagen, de Citroën DS3 van DG Sport, met steun van Citroën Sport, wat toch wel een enorm sterk kader is om te presteren. Overigens, mijn pet af voor de promotoren van dit kampioenschap die de afgelopen seizoenen gebouwd hebben aan een zeer sterke rallycompetitie en dit seizoen is werkelijk de kers op de taart. We hebben niet alleen veel snelle wagens, maar ook veel publiek en veel media. Onze ambitie is uiteraard om te winnen, na de laatste seizoenen, met een titel en een tweede plaats, ga ik daar niet flauw over doen, maar makkelijk zal het dus niet worden. Ik denk dat in Landen de rijders die met dezelfde auto als vorig jaar rijden, in het voordeel zullen zijn en dan denk ik vooral aan mijn teamgenoot Guillaume de Mevius, die toch ervaring in het WK heeft met deze wagens.”

De eerste auto begint aan het seizoen om 8u18 met de proef van Walshoutem, goed 10,2 kilometer lang en dan volgen Boekhout (8u53), Kamerijck (9u29) en Halle-Booienhoven (10u05). Diezelfde lust wordt nog tweemaal afgelegd, met respectieve start om 12u13 en 16u08. De finish van de wedstrijd is voorzien om 18u35. De deelnemers leggen zaterdag 29 februari 137,19 kilometer af tegen de chrono.

error: Alert: Content is protected !!