Home > #Hoofdnieuws > Maserati lanceert opvolger MC12

Maserati lanceert opvolger MC12

De langverwachte nieuwe supersportwagen van Maserati gaat MC20 heten. De auto is ontwikkeld in het Maserati Innovation Lab, wordt geproduceerd in de historische fabriek in Viale Ciro Menotti en krijgt eind mei zijn wereldpremière in Modena.

MC20 onderstreept de sportieve inborst van het nieuwe model. MC is de afkorting van Maserati Corse, terwijl het getal 20 verwijst naar 2020, het jaar dat de start van een nieuwe fase in de geschiedenis van het merk betekent.

De allereerste raceauto die was getooid met het Drietand-embleem, was de Tipo 26. Daar stond het getal voor het productiejaar en op een vergelijkbare wijze is de MC20 de eerste auto die is ontstaan in het nieuwe tijdperk van de onderneming uit Modena.

De supersportwagen is een natuurlijke evolutie van de zeer succesvolle MC12, de auto die in 2004 na 37 jaar van afwezigheid de terugkeer van Maserati in de autosport symboliseerde. De MC12 won in de periode 2004-2010 liefst 22 races (inclusief drie overwinningen tijdens de 24 Uur van Spa) en 14 kampioenschapstitels in het constructeurs-, rijders- en teamkampioenschap van het FIA GT kampioenschap.

Het nieuwe model wordt geproduceerd in de fabriek in Modena, waar reeds is gestart met het moderniseren van de productielijn, die ook plaats gaat bieden aan de geavanceerde elektrische aandrijflijn. Tegelijkertijd is Maserati begonnen met de bouw van een nieuwe lakstraat, een compleet nieuw onderdeel van de productiefaciliteit. De nieuwe lakstraat wordt voorzien van geavanceerde, innovatieve technologieën die een lage impact op het milieu zullen hebben.

You may also like
GT: Veni, Vidi, Vici: hoe de Maserati MC12 in Spa een GT-legende werd
Maserati 5000 GT 2+2 blaast 60 kaarsjes uit
Maserati breidt Levante range uit
20ste verjaardag voor Master Maserati Driving Courses en Scuderia de Adamich
error: Alert: Content is protected !!