Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: F2-F3-Euroformula

In een notendop: F2-F3-Euroformula

  • F3 Asia – Het regionale kampioenschap in Azië gaat dit weekend aan de slag in Buriram, Thailand. De Italiaanse Canadees DeFrancesco zegde eerder al niet meer te willen deelnemen aan het kampioenschap wegens het risico op het Coronavirus. Maar de anderen, zoals Jack Doohan, de driedubbele winnaar van de vorige manche in Sepang, zullen wel de degens kruisen. Het is nog steeds de Nederlander Joey Alders (Blackarts) die de leiding in het kampioenschap bezet.
  • FIA F2 – de 26-jarige Japanner Nobuharu Matsushita blijft bij het Nederlandse MP Motorsport voor een nieuw seizoen in de Formule 2. Daarmee is het veld bijna volzet en zijn er enkel bij Carlin en Trident nog zitjes vrij.
  • Euroformula – De Nederlandse autosport op circuit zit duidelijk in de lift. In de Euroformula, de voormalige F3 Open, zien we de komst van de 18-jarige Glenn Van Berlo, vicekampioen in de Spaanse F4 in 2019. Hij moest er vorig seizoen enkel Alonso protégé Colapinto laten voorgaan. De Nederlander zit in 2020 in een Dallara 320-HWA van het team Drivex.
  • F3 Regional – In de Europese F3 Regionaal zet Prema een vierde wagen in voor Oliver Rasmussen, een 18-jarige Deen uit de Franse F4. Bij Van Amersfoort komt de Venezolaan Alessandro Famularo naast Pierre-Louis Chovet.
  • FIA F3 – De Italianen, die schuiven door naar de Formule 3 waar Alessio Deledda een zitje neemt bij Campos Racing, naast de Australiër Alexander Peroni, u weet wel, de man van die hele spectaculaire crash op Monz vorig seizoen.

foto: W.Bouchez / video: YouTube

error: Alert: Content is protected !!