Home > Industrie > Skoda: zeven miljoen Octavia’s

Skoda: zeven miljoen Octavia’s

De geschiedenis van het Octavia model gaat terug tot 1959, maar het was pas in de jaren negentig van de vorige eeuw dat de basis werd gelegd voor het succes van dit model.

foto: ©Skoda press

In Mlada Boleslav liep de zeven miljoenste Octavia van de productielijn. Het model bestaat al sinds 1959 maar het was pas toen Skoda onder de paraplu kwam van de Volkswagen Group dat het algehele succes losbrak voor de Tsjechische constructeur. In 2019 gingen er van het model nog 363.700 stuks over de toonbank en werd de vierde generatie van de Octavia voorgesteld in november.

In 1959 kwam het model uit en het was toen het achtste Skodamodel dat een moderne onafhankelijke wielophanging rondom kreeg. En dus werd de naam Octavia gekozen, naar het Latijnse “octo”, voor “acht”. In twaalf jaren tijd werden er 400.000 stuks geproduceerd, tot 1971.

Het was op het Autosalon van Parijs dat in 1996 de nieuwe Octavia werd voorgesteld, de eerste van een generatie hedendaagse modellen die werden uitgebracht onder de Volkswagen groep. In het eerste jaar van zijn verrijzenis liepen er 61000 wagens van de band, een aantal dat het daaropvolgende jaar verdubbelde en in 2010 naderde men al het anderhalve miljoen aan wagens.

De vierde generatie van de Octavia werd in november van 2019 voorgesteld in Praag. De Octavia is nu ruimer dan ooit, langer en breder dan zijn voorgangers, geniet van alle moderne connectiviteit, nieuwe assistentie- en veiligheidssystemen en een resem aan slimme details.

error: Alert: Content is protected !!