Home > Industrie > Raceplannen van Abarth voor 2020 bekendgemaakt

Raceplannen van Abarth voor 2020 bekendgemaakt

Andrea Nucita, winnaar van de Abarth Rally Cup 2019 met de Abarth 124 rally, en de jonge Noorse rijder Dennis Hauger, die het Italian F4 Championship Powered by Abarth 2019 op zijn naam schreef, namen het tegen elkaar op in de 695 70° Anniversario voor de titel van “champion of champions”.
De challenge werd gelijk afgestemd. De twee specialisten reden gelijktijdig op een verhard en onverhard parcours, elk met het voordeel van het eigen terrein.
Het contrast tussen de rijstijl van de twee was duidelijk. Op het circuit is precisie en continuïteit nodig en moet je het volle vermogen van de motor kunnen benutten, terwijl je een zo precies mogelijk traject kiest. Op het onverhard moet je kunnen improviseren, uitbreekbewegingen kunnen controleren en, hoe lastig de ondergrond ook is, efficiënter zijn in het vinden van prestaties terwijl je put uit je vaardigheden op het vlak van stabiliteit en tractie. Er was hoe dan ook maar één doel: sneller zijn dan de andere.

Luca Napolitano, Head of EMEA Fiat and Abarth Brands, verklaarde: “We wilden het seizoen 2019 afsluiten en het seizoen 2020 starten met een ongebruikelijke challenge. Andrea en Dennis zijn twee verschillende rijders wat rijkarakteristieken, stijl en ervaring betreft. Ze komen duidelijk uit twee totaal verschillende racediciplines, maar hebben wel één gemeenschappelijke noemer: de passie voor Abarth. We hebben ze achter het stuur van de nieuwe 695 70° Anniversario gezet en het resultaat was fantastisch.” Napolitano vervolgt: “Alle Abarth-rijders en -teams, zowel op het circuit als in de rally, zijn fundamenteel voor ons Onderzoek & Ontwikkeling. Voor ons is racen eigenlijk een reeks keiharde tests voor technologische oplossingen die we daarna dan soms ook in de serieproductie gebruiken. In 2020 blijven we actief in de racerij, zowel op het circuit met de F4 in Italië en Duitsland, als in de rally met het European Rally Championship en de Abarth Rally Cup. We houden ervan onszelf op de proef te stellen en elke dag weer beter te worden, zoals Carlo Abarth het ons leerde.”

Centraal tijdens de dag stond het spektakel achter het stuur van de bijzonder amusante en krachtige Abarth 695 70° Anniversario. Beide rijders namen de bochten van het lastige circuit in Romagna met een schitterende neus voor spektakel, door op het allerlaatste moment te remmen en de wagen te laten slippen tijdens het optrekken. De wagen liet zien dat hij zich kan aanpassen aan zowel de meer acrobatische rijstijl van Nucita als de grotere precisie van Hauger. Het resultaat was een gelijkspel. Op het einde van de dag werden beide rijders gekroond tot “Champion of Champions”.

Racing in 2020

Er kan nu ingeschreven worden voor de tweede Abarth Rally Cup*, die betwist wordt als onderdeel van het Europese ERC-kampioenschap met de Abarth 124 rally. De totale prijzenpot bedraagt € 210.000 voor de zes prestigieuze manches die geselecteerd werden voor de FIA-ERC-kalender 2020:

  • Rally Islas Canarias (Spanje), 7-9 mei, asfalt;
  • Rally Liepāja (Letland), 29-31 mei, offroad;
  • Rally Poland, 26-28 mei, offroad;
  • Rally Roma Capitale (Italië), 24-26 juli, asfalt;
  • Barum Czech Rally Zlín (Tsjechische Republiek), 28-30 augustus, asfalt;
  • Rally Hungary, 6-8 november, asfalt.

Het merk met de Schorpioen zal ook privéteams ondersteunen op het circuit, met ingenieurs en mecaniciens voor onderdelenservices in de pits, en ook Abarth Hospitality.
Het Italiaanse F.4-seizoen gaat van start op 17 mei in Monza en bestaat uit zeven manches met elk drie races. Het Duitse F.4-kampioenschap begint op 26 april op het Oschersleben-circuit en telt eveneens zeven manches.

error: Alert: Content is protected !!