Home > #Hoofdnieuws > Hier is de Pure ETCR!

Hier is de Pure ETCR!

Pure ETCR, dat is naam van het nieuwe kampioenschap voor elektrische toerwagens dat promotor Eurosport en toerwagenicoon Marcello Lotti samen op poten zetten. Dit jaar zien we de wagens in enkele demo of showcase events aan het werk, zonder kampioenschap evenwel, vanaf 2021 wordt er echt geracet.

Francois Ribeiro, hoofd van Eurosport Events, legde in Parijs, waar Autosportwereld.be uiteraard van de partij was, de nadruk op het spektakel en vernieuwing. Inderdaad, het Pure ETCR zal het publiek trachten te verleiden met een filosofie van rallycross, met name korte heats met een beperkt aantal wagens, in niks te vergelijken zijn met bestaande competities op circuit. Er wordt geracet in korte blokken, met een start van uit een soort poorten. De wedstrijden zullen niet langer zijn dan enkele kilometers en ook een korte tijdrit, over één ronde maakt deel van het spektakel uit. Uiteraard is dit een perfecte format voor Tv en sociale media, of het boeiend zal zijn voor de toeschouwers ter plaatse hangt uiteraard van de circuits af. “We gaan opteren voor korte omlopen, met het oog op het spektakel”, luidde het antwoord van Ribeiro op deze vraag.

De wagens krijgen achterwielaandrijving, zullen bijna 700 pk hebben en het doel is om 5 à 6 constructeurs naar het Pure ETCR te krijgen. De promotor maakt zich sterk dat er vandaag al zo goed als drie zijn, waarbij de nummers vier en vijf snel zullen volgen. Cupra, Alfa Romeo en Hyundai hebben al toegezegd. Hierbij kopen de constructeurs de elektrische eenheid (motor, aandrijving…) en plaatsen ze die in een bolide uit hun gamma. De auto’s moeten vijfdeurs zijn.

2020 PURE ETCR Kalender

Juli 9-12 – Goodwood Festival of Speed, UK (heuvelklim)

Rd 1 – Juli 24-26 – Salzburgring

Rd 2 – Augustus 1-2 – Kopenhagen

Rd 3 – Oktober 16-18 – Inje Speedium

Rd 4 – November – Guangdong

error: Alert: Content is protected !!