Home > VAS > Historic > VAS: Vanderspinnen en Vanoverschelde winnen stormachtige Ronde door Vlaanderen

VAS: Vanderspinnen en Vanoverschelde winnen stormachtige Ronde door Vlaanderen

Het werden Kurt Vanderspinnen en Bjorn Vanoverschelde die in een Volvo 142S de Ronde door Vlaanderen wonnen. De deelnemers worstelden zich op zich na een overnachting in Abbeville op zondag terug naar Vlaanderen doorheen storm “Dennis”.

foto’s: ©W.Bouchez

Op zaterdag ging de karavaan vanuit Lauwe nabij Menen in een eerste etappe op weg naar Abbeville in Frankrijk. Aan de Kanaalkust, bij de monding van de Somme, waren het oud-winnaars Gauthier Decavele en Kenneth Verté (Volvo Amazone) die als leiders incheckten. Zij werden opgejaagd door specialisten Holvoet en Albert in de Toyota Celica en het sterk uit de hoek komende De Jaeger duo op Porsche 911. Vanderspinnen en Vanoverschelde raapten op de vierde plaats de strafpunten voor een snelle achtervolging over de Franse departementswegen.

Op zondag werd het peloton ingehaald door storm “Dennis” terwijl ze op terugweg waren naar Vlaanderen en de eindmeet in Marke nabij Kortrijk. Vooral in de vuurt van het Noord-Franse Cassel kregen ze het hard te verduren met striemende rukwinden en bakken regen. Het tempo zakte en dat was voor Vanderspinnnen en Vanoverschelde de redding. De last aan strafpunten zakte, een aantal deelnemers trapten nog in de val met de snelheidscontroles en uiteindelijk meldde het duo op de Volvo 142S zich als winnaars aan in Marke.

Voor Autostal Hemicuda een relatief probleemloze wedstrijd, ondanks de stormperikelen, en een mooie viering van de 20ste editie van deze iconische regularity-rally.

error: Alert: Content is protected !!