Home > Circuit > Toerisme > Supercars: General Motors stopt met Holden

Supercars: General Motors stopt met Holden

Ze sloten al hun productie-eenheid voor Holden Commodore in oktober 2017, maar nu kondigt General Motors het einde aan van alle operaties van hun satellietbedrijf Holden in Australië en Nieuw-Zeeland. De Amerikaanse autogigant nam de Holden groep over in de jaren dertig. De Australische constructeur bestond al sedert 1856 en was in oorsprong een zadelmakerij. Ze schakelden daarna over naar de automobielindustrie en vervoegden de rangen van GM. In 1948 verscheen de eerste echte Holden. Het meeste succes hadden ze met de Commodore. Holden was in de Australische auto(sport)wereld een begrip, o.a. door hun betrokkenheid in het V8 Supercars kampioenschap. (foto: cc0)

error: Alert: Content is protected !!