Home > #Hoofdnieuws > WRC Zweden: “Ik ben tevreden”, aldus Neuville

WRC Zweden: “Ik ben tevreden”, aldus Neuville

Dat de rally van Zweden geen cadeau zou worden voor Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul was al voor de start duidelijk. De rally openen in zeer uitzonderlijke condities is een nadeel en dat ondervond het Belgische duo absoluut. Desondanks beperkten ze in hun Hyundai i20 WRC de schade tot een minimum, waardoor een podium in deze ultrakorte rally nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

Ik ben tevreden met de proeven van deze ochtend”, gaf Thierry Neuville aan Autosportwereld.be aan. “Kijk wij wisten dat het niet makkelijk zou zijn en bovendien maakten de ijskoude temperaturen (tot – 11°) dat de gravelwegen erg hard waren en dat er dus stof moest geveegd worden. Dat was duidelijk een nadeel voor ons.” Effectief, achter de wagen van Neuville en Gilsoul was de stofwolk aanzienlijk groter dan achter pakweg Ott Tänak die veel later van start ging. “Desondanks hebben we goed gereden en houden we voeling met Sébastien Ogier, onze dichtste belager in het WK. Minder dan zes seconden verschil dat is en blijft speelbaar. Het gat met de eerste drie is iets groter, maar je weet maar nooit. De auto was ook nog niet echt perfect, we gaan de wagen nog wat bijstellen en morgen zouden we bovendien een betere startpositie moeten hebben.” Deze namiddag, in de showproef start Neuville ook niet als eerste.

Effectief, want onder meer de Toyota Yaris van Katsuta en Latvala, de Ford van Suninen of zelfs Lappi en de Hyundai van Breen zouden voor onze landgenoot van start moeten gaan. “Het was ook leuker dan voorzien”, pikt ook Nicolas Gilsoul in. “Doordat de ondergrond keihard was, door de stevige vrieskou, bleven de nagelbanden beter intact en dat verhoogde de veiligheid. Uiteraard was een sneeuwrally wel leuker geweest.”

Na de drie proeven van vanochtend leidt Elfyn Evans in de Toyota Yaris, voor zijn teamgenoot Kalle Rovanperä, die 7,9 seconden achterstand heeft. Evans wordt door Neuville overigens gezien als een mogelijke vierde man in het titeldebat. “Het is nog lang, maar hij is snel en regelmatig, dus hij telt absoluut mee.” Ott Tänak is voorlopig derde, op 8,7 seconden en dat voor Sébastien Ogier, de traagste van de Toyota-rijders. Tussen de Fransman en Thierry Neuville vinden we nog Esepakka Lappi (Ford).

Vandaag volgt nog de Torsby Sprint 1, goed voor bijna drie kilometer tegen de chrono.

You may also like
Rally: opnieuw rally in Italië
WRC: home shakedown met Ott Tänak
WRC: update over de kalender
WRC: Carlos Sainz gekroond tot de beste WRC-rijder
error: Alert: Content is protected !!