Home > Circuit > Nationaal > VW Fun Cup: Tien jaar Car Pass

VW Fun Cup: Tien jaar Car Pass

Car Pass in de VW Fun Cup powered by Hankook, dat zijn vijf titels bij de Biplaces en talloze overwinningen, waaronder vijf successen in de 25 Hours. Een prachtige romance die in 2020 al zijn tiende jaargang ingaat. Voor deze vzw, die dagelijks streeft naar de bescherming van de koper en een eerlijke handel in de sector van de tweedehandsvoertuigen door fraude te bestrijden met de kilometerteller, is een aanwezigheid in het kampioenschap van Kronos Events snel een evidentie geworden.

“De doelstelling van onze communicatiecampagne is om automobilisten te sensibiliseren over het belang van de Car Pass, een wettelijk verplicht document bij de verkoop van een tweedehandsvoertuig”, legt Michel Peelman uit, CEO van Car Pass. “Naast onze activiteiten voor de media, zochten we een originele manier om de naambekendheid van ons product te versterken bij de consumenten. Na een deelname aan een wedstrijd op onze website of op de site van een partner als AutoTrends, waar vragen over Car Pass moeten beantwoord worden, kunnen verschillende surfers uitgekozen worden om een circuitdoop als passagier te beleven in de Biplace n°365 tijdens een race van de VW Fun Cup. Dat initiatief heeft zijn uitwerking niet gemist en de reacties op deze actie, die al loopt sinds 2011, zijn uitermate positief!”

Voor het tiende seizoen van Car Pass in de VW Fun Cup powered by Hankook, krijgt de Biplace Evo3 n°365 een nieuwe jurk. De witte, groene en gele kleuren blijven wel degelijk aanwezig, maar dankzij een uitzonderlijk staaltje vakmanschap van Vanuf Art Design is de beroemde en iconische centrale streep van DRM Motorsport voortaan zichtbaar op de carrosserie. “Ik had de eerste schetsen al gezien en ik moet toegeven dat het eindresultaat bijzonder leuk is”, gaat Michel Peelman door. “Er zijn verschillende elementen die deel uitmaken van de geschiedenis van de auto, zoals de man die doet alsof hij achteruitrijdt, of de stoplichten op de voorkant en de Volkswagen-stickers op de achterkant. Maar dankzij deze vernieuwde livery is het geheel voortaan dynamischer en moderner. In ieder geval blijft de n°365 herkenbaar in het peloton!”

Aan het stuur wordt er in 2020 gekozen voor continuïteit. DRM Motorsport veroverde de eerste titel uit zijn geschiedenis tijdens zijn eerste seizoen met ‘Car Pass’, en zal tijdens de komende campagne opnieuw instaan voor de administratie en de technische opvolging. De n°365 kan rekenen op zijn gebruikelijke rijders: Stéphane Lémeret, Miguel Coppieters, Gautier Engisch, Philippe Reynens, Philippe Wintgens en Edouard De Braekeleer, zonder Alexis Van de Poele te vergeten, die af en toe het team komt versterken. “Never change a winning team!” vat Miguel Coppieters samen. “In 2019 waren we onder de indruk van het professionalisme van DRM Motorsport. Matthieu de Robiano, teammanager Alain Corda en de mecaniciens hebben allemaal fantastisch werk geleverd. Het werd dus een meer dan geslaagd seizoen, met een zege in de Hankook 25 Hours VW Fun Cup en een nieuwe titel bij de Biplaces. We dromen maar van een ding: evengoed doen in 2020!”

Het seizoen van de n°365 ‘Car Pass by DRM’ begint op 21 en 22 maart op het circuit Jules Tacheny de Mettet. Als u passagier wilt worden in de kampioenenauto, surft u naar de website ‘car-pass.be’ of de Facebookpagina ‘Car Pass VW Fun Cup’ voor meer informatie!

error: Alert: Content is protected !!