Home > Circuit > Nationaal > VW Fun Cup: DDK met Coronel naar 25 uur…

VW Fun Cup: DDK met Coronel naar 25 uur…

Naar goede gewoonte vervoegt DDK Racing het peloton van de VW Fun Cup powered by Hankook tijdens de twee wedstrijden op het circuit van Spa-Francorchamps. Maar dat is niet alles! In 2020 is het team van Philippe Decuypere en Pierre-Yves Corthals meer aanwezig dan ooit. Bij de rijders zien we opnieuw enkele internationale sterren als Tom Coronel!

Voor het derde seizoen op rij maakt DDK Racing deel uit van het landschap van de VW Fun Cup. De vaste rijders werden meermaals versterkt door grote namen uit de internationale autosport en streden op die manier mee in de voorste gelederen van de competitie van Kronos Events.

Met die werkwijze in het achterhoofd hebben we de rijderscombinatie bepaald van de #459, een gloednieuwe Evo3 die aan de start zal staan in Mettet, Zandvoort, Zolder en beide wedstrijden in Spa-Francorchamps”, verduidelijk ‘Pilou’ Corthals, een van de drijfveren achter het project. “Door te kiezen voor een combinatie van gentlemen drivers en professionele piloten, motiveren we de amateur om zo snel mogelijk bij te leren, dankzij de hulp van toprijders. Bovendien krijgt een rijder met minder ervaring de kans om mee te racen in de kopgroep van een hoogstaand kampioenschap – wat betreft het talent aan het stuur – als de VW Fun Cup.”

De #459 zal dus in totaal vijf wedstrijden betwisten met aan het stuur Pierre-Philippe Meyers, een amateurrijder met voorlopig enkel trackdays als ervaring, maar vooral ook Julien Schroyen – zijn coach – en in Mettet niemand minder dan WTCR-rijder Tom Coronel. De Nederlander, die twee jaar geleden al aan de start stond van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, betwist naast Mettet ook beide races in Spa. Voor de 25 Hours worden later nog twee indrukwekkende versterkingen bekendgemaakt.

Yann Ehrlacher opnieuw in Francorchamps

Tijdens beide meetings in Spa schrijft DDK Racing nog een tweede VW Fun Cup Evo3 in die moet meespelen voor de ereplaatsen, met ook daar een vedette aan het stuur… “Wat betreft de #421 kiezen we voor continuïteit”, aldus de Belgische gewezen WTCC-rijder. “Naast mezelf en Claude Pirson zakt ook Yann Ehrlacher, mits toestemming van zijn werkgever, opnieuw tweemaal af naar ons land. Het team wordt daarnaast versterkt door rallyrijder Olivier Cartelle. Tot slot houden we nog een vijfde naam van internationaal niveau achter de hand om het team te vervolledigen tijdens de 25 Hours.

De dubbele race rond de klok vormt vanzelfsprekend weer het hoogtepunt van het seizoen voor DDK Racing, dat in totaal drie VW Fun Cup zal inschrijven tijdens het weekend van 11 en 12 juli. Net als in 2019 is de #78 voorbehouden aan een uitsluitend Amerikaans team, al zal die auto nog meer dan vorig jaar opvallen door een in het oog springende livery. “Onze rijders uit de States zijn vooral actief met historische formulewagens, waaronder een gewezen Formula Atlantic bestuurd door Keke Rosberg en uitgerust in de kleuren van een bedrijf dat zich specialiseert in voorbehoedsmiddelen”, licht ‘Pilou’ een tipje van de sluier op…

U heeft het begrepen: of het nu door zijn opvallende kleuren of zijn internationale sterren is, DDK Racing zal niet onopgemerkt voorbijgaan in de VW Fun Cup 2020!

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!