Home > #Hoofdnieuws > Formula E Mexico: atypische omloop goed voor nieuwkomers

Formula E Mexico: atypische omloop goed voor nieuwkomers

Dit weekend verdedigt Stoffel Vandoorne zijn leidersplaats in het ABB FIA Formula E Championship. Op de Autódromo Hermanos Rodríguez, de omloop die we kennen van de Mexicaanse F1-wedstrijd, staat de vierde wedstrijd van het seizoen 2019-2020 op de kalender.

Foto: © Porsche

De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 15 februari en is dus de vierde van het seizoen. Opvallend is de grote hoogte van de wedstrijd, maar de 2250 meter speelt, in tegenstelling tot bij verbrandingsmotoren geen rol voor de elektrische Formula E. De F1’s verliezen er een deel van hun pk’s, maar dat geldt dus niet voor de elektrische bolides. “Bovendien is het een meer klassiek circuit dan de omlopen die we normaal gezien aandoen in de grote steden“, aldus André Lotterer, die in de kleuren van Porsche rijdt en dit seizoen al op het podium stond. “Het circuit is sneller, wat niet alleen een rol speelt in het verbruik, maar de snelle bochten zullen ook hun invloed uitoefenen op de slijtage van de banden. Gezien het circuit voor een groot stuk nieuw is voor iedereen, zijn wij als nieuw team dus niet in het nadeel en zouden we dus met beide wagens in de punten willen finishen”, gaat de halve Belg verder. Bovendien is dit altijd een zeer spectaculaire race, met heel wat enthousiaste fans. Ik kijk er alvast erg naar uit.”

Ook die andere Brusselaar, Jérôme d’Ambrosio start in Mexico, na een erg moeilijke start van het seizoen. Vorig seizoen vocht d’Ambrosio rond deze tijd voor de eerste plaats in het kampioenschap, nu bengelt hij onderaan de rankschikking met amper twee punten. Het Indische Mahindra heeft het veel moeilijker dan verwacht en pech tijdens de kwalificaties in Chili bezegelden er het lot van de Brabandse ex-F1-rijder. Het is dus hopen op beterschap voor d’Ambrosio.

De hele meeting vindt zaterdag aanstaande plaats, met twee vrije oefensessies en een kwalificatie van 20 minuten. De race start om 23u03 Belgische tijd en duurt 45 minuten en één ronde.

You may also like
E-Circuit: Rowland wint op het virtuele circuit van Berlijn
Formula E: voorstelling van het TAG Heuer Porsche Formula E Team
FE: Lotterer naar Porsche
FE: Vandoorne en D’Ambrosio klaar voor Monaco
error: Alert: Content is protected !!