Home > VAS > VAS Victory: standhouden in een veranderende wereld

VAS Victory: standhouden in een veranderende wereld

In “Den Egger” in Scherpenheuvel werden zondag 9 februari de prijzen uitgedeeld aan de kampioenen van de VAS regionale competitie. Ondanks “Ciara” maakten het merendeel van de laureaten de verplaatsing.

foto: © W.Bouchez

Buiten begon het al te regenen en de wind trok al aan tot 70 km/u toen VAS voorzitter Boudewijn Baertsoen het spreekgestoelte beklom voor zijn openingsspeech. “De VAS hield stand“, stelde hij vast, “ondanks alle commotie rond mobiliteit, groene energie en elektrische wagens.”

De VAS verloor enkele spilfiguren in 2019, en ook daar was er even een bedenking bij. “We leven in een maatschappij waar iedereen verschillende standpunten heeft. Op zich is dat geen probleem, maar in toenemende mate blijft iedereen bij zijn vooringenomen standpunten. Overleg, samenwerking en compromissen worden met de dag moeilijker. We leven in een wereld waarin mensen veel nemen en weinig geven!“, merkte de VAS voorzitter op. “Zou dit niet beter omgekeerd moeten? Enkele weken geleden ging Philippe Vande Casteele van ons heen. Een bekwame, vriendelijke en behulpzame kracht binnen VAS, die zijn hobby met hart en ziel beleefde. Hij was een mens die de woorden, veel geven en weinig nemen, omzette in daden. Als meer mensen zich in 2020 zouden opstellen als Philippe Vande Casteele, dan zou de wereld er al helemaal anders uitzien.

De VAS voorzitter riep dan ook op om als federatie een hecht blok te vormen en de evoluties in een steeds veranderende maatschappij tegemoet te treden. Er was zoals elk jaar de prijs “Stan Vande Casteele”, vader van Philippe. Kleindochter Sanne reikte de prijs, die wordt voorgedragen door de technische commissie, uit aan Leen Peeters (slalomrijdster en -medewerkster).

De kampioenen en de vele klassewinnaars kregen uiteraard hun bekers uitgereikt:
Koen Lauwaert (Rally Divisie 3), Stefaan T’Joens (Rally Divisie 1-2), Matthieu Lietaer (Rally Divisie 4 oldtimer), Dick Lambrecht (Rally Divisie 5 Youngtimer), Yenthe Putzeys (Rallycross klasse C Promotie), Bart Goris (rallycross klasse B, +1600cc), Didier Dexters (rallycross klasse A, -1600cc), Dominique Van Kerckhove (Slalom algemeen), Kevin Bertels (slalom Promotiechallenge), Paul en Sander Van den Wyngaert (Regularity), Gauthier Decavele (Marathon), Jan Eysermans en Wim Poulmans (Classic algemeen), Leo en Inge Rackham (rittensport klasse Sport), Jan Eysermans en Wim Poulmans (rittensport klasse Toerisme), David Duerinckx en Tom Jacobs (rittensport klasse recreatie)

error: Alert: Content is protected !!