Home > #Hoofdnieuws > FE: titelhouder DS Techeetah onthult in avant-premiere het design van zijn toekomstige eenzitter

FE: titelhouder DS Techeetah onthult in avant-premiere het design van zijn toekomstige eenzitter

Dankzij het succes bij de meest prestigieuze autofabrikanten ter werled wordt de Formule E het volgende seizoen officieel een FIA-wereldkampioenschap. Duidelijk onderdeel van een constant proces van innovatie, zal de beroemde elektrische competitie de Gen2 EVO introduceren, een gerestylde versie van de huidige wagen. In het kader van deze aërodynamische evolutie presenteren DS Automobiles en zijn partner TECHEETAH het ontwerpproject voor hun toekomstige auto.

DS Automobiles en zijn autosportafdeling DS Performance hebben met succes de overgang tussen beide generaties van de Formule E gerealiseerd. Met een motor die tot 250 kW is opgevoerd en een batterij van 52 kWh heeft de 100% elektrische discipline tussen 2018/2019 een grondige evolutie doorgemaakt, waardoor de rijders kunnen deelnemen aan een volledige E-Prix zonder van auto te veranderen.

De DS E-TENSE FE19, ingevoerd door DS TECHEETAH, won vorig seizoen de twee titels “Drivers” en “Teams”. En terwijl de DS E-TENSE FE20 nu zijn opvolger is op stadscircuits over de hele wereld (met een podium in Santiago vorige maand), is de volgende generatie al in ontwikkeling.

(lees verder onder de foto)

Als een avant-gardistische discipline zoals DS Automobiles, zal de Formule E het ontwerp van zijn auto laten evolueren voor het wereldkampioenschap 2020/2021. Wijziging van de voorste en achterste onderdelen, toevoeging van een “haaienvin” op de motorkap en het openmaken van de voorste wielkasten, de Gen2 EVO symboliseert het unieke karakter van de discipline en belichaamt de elektrische motorsport van morgen.

Onder toezicht van de DS Automobiles Design Studio integreert het ontwerp van de DS TECHEETAH Gen2 EVO de voor seizoen 7 denkbeeldige facelift, terwijl de zwarte en gouden kleuren van de DS E-TENSE FE20 behouden blijven. Door deze nieuwe look, die een voorbode is van de toekomstige kleurstelling, versterken het premiummerk van de PSA-groep, regerend kampioen in de Formule E met de titels “Drivers” (Jean-Eric Vergne) en “Teams” (TECHEETAH), de uitdrukking van zijn technologische knowhow en zijn innovatieve geest.

De onthulling van de Gen2 EVO door de Formule E vindt plaats op 3 maart 2020 op het Autosalon van Genève op de FIA-stand in aanwezigheid van het DS TECHEETAH-team en zijn coureur Jean-Eric Vergne, eerste dubbele Formule E-kampioen en ambassadeur van DS Automobiles.

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!