Home > Historic > Events > Festival of Speed: Jacky Ickx als typevoorbeeld

Festival of Speed: Jacky Ickx als typevoorbeeld

Het 28ste Festival of Speed in Goodwood zal deze zomer als thema hebben: “De maestro’s, de beste allrounders in de autosport“. Jacky Ickx is de eerste genodigde die werd bevestigd.

foto: ©WolfgangS/CC BY-SA 3.0 op https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2665439

Het Festival of Speed, de meeting die jaarlijks door de Hertog van Richmond wordt gehouden op zijn eigen privé-domein, vindt dit jaar plaats van 9 tot 12 juli 2020. Het thema wordt “De Maestro’s, de beste allrounders van de autosport.” De eerste legende die werd bevestigd is Jacky Ickx. Onze landgenoot is het voorbeeld bij uitstek van de perfecte allrounder. In zijn lange carrière won Jacky Ickx zesmaal de 24 Uren van Le Mans, de rally Paris-Dakar, het Can-Am kampioenschap, het WK Uithouding Groep C, acht Grote Prijzen in de F1 (voor Ferrari en Lotus) en was hij Europees kampioen Formule 2 en Europees toerwagenkampioen. Een palmares dat even indrukwekkend als verscheiden is!

error: Alert: Content is protected !!