Laurens Vanthoor, winnaar van zowat alle grote GT-wedstrijden in de wereld, zal u dit seizoen zelf op de hoogte houden van zijn autosportjaar. In zijn kroniek voor Autosportwereld.be vertelt de regerende IMSA-kampioen ook, wat u in de gewone interviews niet meteen zal lezen! Exclusief op Autosportwereld.be uiteraard!

Hallo beste lezers van Autosportwereld.be

Ik ben al aan mijn vierde seizoen in Amerika toe… het lijkt wel of ik oud word. Earl en ik starten opnieuw in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship als regerende kampioenen in de GTLM. Heel wat mensen vragen ons of dat meer druk met zich meebrengt, maar eigenlijk is het tegendeel waar. We bewezen de wereld dat we de titel waard zijn en dat geeft vertrouwen, want wij zijn nu het team dat de anderen moeten verslaan.

Dit jaar doen we het met een nieuwe wagen, echter niet zoveel verschillend van de vorige 911 RSR, de eerste met een centraal geplaatste motor. Deze wagen is volgens dezelfde filosofie gebouwd, maar dan overal een stukje beter. Er zijn ook heel wat bijkomende mogelijkheden op vlak van engineering en het rijden met de wagen. Het zal dus even tijd vragen om alles door te nemen en 100% vertrouwd te raken met de auto. Bijvoorbeeld, als we afgelopen seizoen een probleem met de balans hadden, dan vertelde een boek ons wat we moesten doen, dit jaar gaan we dat boek eerst herwerken. Gelukkig hebben de jongens van het FIA WEC al een deel van het werk voor ons gedaan.

Ik heb een droom, een droom waarin ik de vier grote 24-uursraces kan winnen: Le Mans, Spa, Nürburgring en Daytona. Daytona is nog een blanco blad voor me op mijn palmares. Dus is het doel dit seizoen: Daytona winnen. Vorig jaar wilde ik de titel winnen en dit jaar Daytona. De andere grote races won ik bij mijn derde poging en dit is nu al de vierde maal dat ik hier start. Ik zou me beter dus wat haasten.

Het is geen geheim dat ik van de VS hou. Mijn dochter, mijn echtgenote en ik verblijven tussen de ROAR en de race zelf in Florida, dichtbij Tampa en Clearwater. We genieten er echt van en alleen al het weer is tienmaal beter dan in Duitsland. Bij jullie regent het en hier is het aangenaam, met zon en de juiste temperaturen.

Mijn vriend Jan Heylen heeft een fietswinkel, dus daar hang ik al eens rond. We maken ook fietstochtjes met de baby en gaan naar de zoo en een aquarium. We zijn ook naar de Monster Jam geweest.

Mijn vrouw vindt dat heel wat mensen die op de sociale media zeggen dat ik te veel fiets, daar gelijk in hebben. Dus mag ik nog twee uur per dag fietsen en één keer per week langer. Althans, ik probeer er me aan te houden.

Ik zou graag in Florida blijven gedurende de maanden maart en april. Doordat de kalender in Europa eigenlijk stilligt, is dat ook mogelijk. Indien ik single zou zijn, dan denk ik dat verhuizen naar hier een optie zou zijn. Ik hou van de omgeving, het weer… Mijn vrouw is nogal gehecht aan haar familie, maar ik werk er al aan…

Ik word ondertussen dus ouder en ouder, maar we hebben ook een nieuw #Bamthor t-shirt voor Daytona. U volgt het best op…”

Groeten

Laurens Vanthoor