• F3 Asia – In Abu Dhabi was er nog de derde en afsluitende race van het F3 Asia weekend. De zege was voor Sebastian Fernandez (Pinnacle). Een mooi resultaat voor de Spanjaard die al snel op de radar komt van de ingewijden met een podium bij zijn debuut en nu al een zege in pas zijn tweede weekend in de serie. Fernandez eindigde voor Jack Doohan en Nikita Mazepin. De Nederlander Joey Alders (BlackArts) blijft aan de leiding van de tussenstand met 173 punten, voor Doohan (125) en Mazepin (124).
  • Euroformula Open – In de Euroformula wisselt het Fortec team van krachtbron. Ze gaan van de HWA (Mercedes) naar de Spiess (VW). In februari houdt Fortec testsessies met de nieuwe krachtbron en de nieuwe Dallara 320 voordat de Winter Series beginnen op 6 en 7 maart op Barcelona.
  • FIA F2 – De aanvraag van Hitech werd door de de organisatie en promotor goedgekeurd en dus wordt Hitech het elfde team dat zal deelnemen aan het seizoen 2020 van de FIA Formule 2. Het team, sinds jaren ondersteund door de familie Mazepin, komt naar de F2 nadat Nikita zonder stuur kwam te zitten voor 2020. Nikita Mazepin zocht een betrouwbaar team en ziedaar, de poorten naar de F2 werden geopend.
  • FIA F1 – In de F1 wandelgangen is er dan weer sprake van een Grote Prijs van Saoedi-Arabië. Na de Formula E en de Dakar lonken de sjeiks nu naar de F1. In Qiddiya, niet ver van de hoofdstad Riyaad, wordt er gestart met de aanleg van een gigantisch amusementspark waarbinnen een racebaan wordt uitgetekend door voormalig F1-rijder Alex Wurz. Dat zou vanaf 2023 een Saoedische Grand Prix kunnen ontvangen, al beweert de Britse Daily Mail dat er al vanaf 2021 een wedstrijd zou kunnen gehouden worden op een voorlopig stratencircuit in de historische stad Jeddah. Een nieuwe Grand Prix? Op een kalender van 22 weekends of…sneuvelt er nog een wedstrijd in Europa?

    (foto: © fiaformula2.com/LAT)