Stoffel Vandoorne heeft een schitterende start genomen in het Formula E-seizoen 2019-2020. Onze landgenoot werd in Chili zesde en is zo de enige rijder van het hele startveld die in alle races punten heeft gescoord. Mercedes EQ-rijder Vandoorne leidt nu met drie punten meer dan Alexander Sims (BMW) en tien meer dan Sam Bird (Virgin Racing Audi). Het team van Vandoorne is tweede in de puntenstand, op vier lengtes van BMW.

Foto ©: Mercedes-EQ

Stoffel Vandoorne, die al kampioenschappen won in F4, Eurocup Rormula Renault en GP2, had echter geen makkelijke race in Chili, want na diverse aanrijdingen in het begin van de race, bleek de stuurinrichting van zijn elektrische Mercedes geraakt. Desondanks hield de West-Vlaming het hoofd koel, liet zich niet opjagen in een knotsgekke race en pakte de punten van de zes plaats mee naar huis om als leider het weekend af te sluiten.

Ik had het echt moeilijk, ik vocht met de wagen en ben dan ook enorm blij met het resultaat. Ik blijf zeggen dat je in dit kampioenschap iedere race moet trachten te scoren. Misschien hadden we in optimale omstandigheden nog een puntje of wat meer kunnen pakken en we gaan er dan ook alles doen om de volgende race nog meer vooraan te eindigen”, vertelde Vandoorne na de wedstrijd. Op 15 februari racen de elektrische eenzitters in Mexico, op een deel van de bekende F1-omloop.