Straks is er de ceremoniële finish aan het Lac Rose bij Dakar. De Fransen Patrick en Lucas Martin, op Mercedes, hebben de zege in de Africa Eco Race op zak. Behoudens groot onheil dan, want…er moet wel over het finishpodium worden gereden!

foto: africaecorace/media

Zaterdagavond zagen we nog een kwartet aan Can-Am buggy voor de zege met Patrice Etienne en Jean-Pierre Saint Martin voor het Nederlandse duo Van Der Valk-De Lange en voor Frebourg-Boulay en Rahal-Sanchez.

Voor de Belgen zit er aan de finish een achtste plaats in voor de Essers-MAN van Essers-Lauwers-Vranken, een 22ste plaats voor Noel de Burlin en de Polaris buggy, een 23ste voor de Iveco van Bouwens-Boerboom-Driesmans en tenslotte een 33ste plaats voor de andere Essers-MAN van Hillewaere-Dejonckheere-Helewaut.

De zege, die is weggelegd voor de Mercedes van Patrick en Lucas Martin. De Hongaren Kovacs-Acs-Czegledi, heel de wedstrijd in strijd voor de kop, komen met de Scania aan als tweede en de andere Hongaarse Scania van Fazekas-Horn-Csakany zal op de derde plaats terecht komen.

Op zondag wordt er nog 300 kilometer gereden van St. Louis naar Lac Rose met inbegrepen nog een pro-forma klassementsproef van 21 kilometer. Vanavond wordt er afgesloten met een ceremoniële finish.