Vandaag wordt in Santiago (Chile) de derde ronde van het Formula E kampioenschap gereden. Met de vrije trainingen achter de rug belooft het een spannende race te worden. Er ligt heel wat zand op de weg waardoor de rijders hard moeten werken door het gebrek aan grip. Ook de temperatuur blijft stijgen en daardoor moeten de batterijtemperaturen goed in de gaten gehouden worden.

Foto © Nissan E.Dams

De eerste vrije trainingen verliepen rustig en Sam Bird (Envision Virgin) haalde er de snelste tijd met 1:04.914. Jérôme d’Ambrosio (Mahindra) werd zesde met 1:05.314, Vandoorne behaalde de twaalfde plaats met 1:05.506.

Tijdens de tweede vrije trainingen veroorzaakte Brendon Hartley in de 16e minuut de eerste rode vlag van het weekend. Bij het uitrijden van de pits vergat het team de koeling weg te nemen van de voorvleugel waardoor deze op het circuit terecht kwam. De tweede rode vlag was voor Ma Qing Hua (Nio 333). Hij raakte in bocht 6 de muur en moest zijn wagen achterlaten op het circuit. Met nog 6 minuten op de klok werd de sessie niet herstart. De snelste tijd was voor Oliver Rowland (Nissan E.Dams) met 1:04.799. Vandoorne en d’Ambrosio werden respectievelijk veertiende (1:05.899) en achttiende (1:06.368).

Om 16h gaan de kwalificaties van start met de race volgend om 20h.