Het was een spannende derde race in Santiago met heel wat uitvallers. Neel Jani kwam als eerste binnen in de tweede ronde en hebben we niet meer gezien. Even later moest ook Lotterer binnenkomen om pas halverwege de race opnieuw te verschijnen op het circuit met 12 ronden achterstand. Porsche kampte duidelijk met problemen onder de drukkende hitte. Lotterer werd uiteindelijk gediskwalificeerd omdat hij meer energie gebruikte dan toegestaan was (230kW waar 200kW het maximum is). Sims bracht de eerste en enige gele vlag van de race uit en moest zijn wagen parkeren langs de kant. Ook regerend kampioen Vergne moest opgeven na een probleem met de ophanging  door een slepende voorvleugel. Na heel wat spannende inhaalmanoeuvres was het Maximilian Günther die als eerste finishte. Hij is hiermee de jongste winnaar ooit in de FE ooit. Hij wordt gevolgd door Da Costa. Nyck de Vries moest zijn derde plaats afgeven aan Mitch Evans door een 5 seconden penalty door inbreuken op de technische regelgeving en werd zo vijfde. Landgenoot Stoffel Vandoorne werd uiteindelijk zesde na een knappe race en neemt ook de leiding in het kampioenschap over van Alexander Sims. Jérôme d’Ambrosio is niet gefinisht.

Foto © Formula E