Home > Circuit > Daytona 24: slechts 39 wagens aan de start

Daytona 24: slechts 39 wagens aan de start

De 24 Uur van Daytona kan niet op het succes van de afgelopen jaren rekenen. De opener van het IMSA-seizoen telt maar 39 inschrijvingen, tegen 47 in 2019 en 50 in 2018. We zien ook geen namen als uittredend winnaar Fernando Alonso op de startlijst staan.

In de DPI-klasse zien we maar acht auto’s, terwijl in LMP2 amper zes auto’s aan de start verschijnen. Voor de zege komen echter zeven van de acht DPI in aanmerking, met topbemanningen bij zowel Mazda, Cadillac als Acura. Ook in GTLM (GTE) moeten we het stellen met zeven (extreem sterke) wagens, waaronder uiteraard de uittredende kampioenen van Porsche, Laurens Vanthoor en Earl Bamber, bijgestaan door de Fransman Mathieu Jaminet. In GTD (GT3) zijn er niet minder dan 18 wagens, waaronder de WRT Audi R8 van Dries Vanthoor, naast Daniel Morad, Mirko Bortolotti en Rolf Ineichen. Voor de deelnemerslijst klikt u hier.

You may also like
24 Daytona: Vervisch sterk!
24 Daytona: Montoya eerste leider
Daytona 24: testdagen van start + video
Daytona 24 oogt mooier en mooier
error: Alert: Content is protected !!