Mercedes wil duidelijk revanche voor de nederlaag in de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli van 2019 bij de rijders en de merken. Het Duitse merk legde de duimen tegenover Porsche in de Zuid-Afrikaanse finale van het voorbije seizoen, maar is vastbesloten om in 2020 beter te doen.

GruppeM Racing zal de vijf wedstrijden betwisten met Raffaele Marciello, Max Buhk en de Braziliaanse nieuwkomer Felipe Fraga. Maro Engel, Yelmer Buurman en Luca Stolz doen het in Bathurst met een Mercedes-AMG GT3 van Team Craft-Bamboo Black Falcon. Maxi Goetz doet het dan weer met de sterren van de Australian Supercars, Jamie Whincup en Shane van Gisbergen.

Mercedes is het zesde merk dat start in de IGTC, naast Audi, Bentley, Honda, Lamborghini en Porsche en er worden nog bijkomende merken verwacht. Na de race in Bathurst volgen nog de Total 24 Hours of Spa, de Suzuka 10 Hours, de Indianapolis 8 Hours en de Kyalami 9 Hour (Africa) op de kalender van het ‘WK’ GT3.