De Africa Eco race zit nog steeds in Mauretanië. In de zevende etappe (Chami-Aidzidine, 477 km) gingen de Hongaren Kovacs-Acs-Czegledi dinsdag naar de zege en konden Bouwens-Boerboom-Driesmans nog vasthouden aan de leiding. Vandaag toonde die andere landgenoot zich: Geoffrey Noel de Burlin op de Polaris.

foto: africa race/media

Noel de Burlin was de snelste in de 450 kilometer lange etappe van Aidzidine naar Tidjikja. We kregen snelle, zanderige pistes tot een rotsig hoogplateau, gevolgd door een moeilijke duinenrij en de passage door diverse “wads”, droge rivierbeddingen. Het kostte de Iveco van Bouwens-Boerboom-Driesmans veel tijd. Achter onze zegevierende landgenoot Noel de Burlin tikte het Franse duo Frebourg en Boulay (Can-Am) aan op een kleine minuut. Patrick en Lucas Martin op de Mercedes leverden slechts vier minuten in. Een gouden zaak want Bouwens-Boerboom-Driesmans lieten twee uur liggen en pakten 12 uren aan straftijd, wat hen 18 posities naar beneden deed vallen in het klassement. Alle rekenwerk is nog niet achter de rug maar het ziet er voor de Belgen op dit moment bedenkelijk uit…

In het algemene klassement leidt de Mercedes van Martin-Martin. Noel de Burlin klimt naar de zesde plaats in het algemene klassement maar wel op meer dan zes uur van de leiders. Essers-Lauwers-Vranken op de Essers-MAN staan op de 20ste plaats (op 12u52), Bouwens-Boerboom-Driesmans zakken met de Iveco naar de 23ste plaats.

Morgen, donderdag, wordt er een klassementsproef van 415 kilometer verreden in een lus rond Tidjikja, langs grote zandvlaktes maar ook doorheen smalle rotsige doorgangen, waar men best niet vast komt te zitten.