De Blancpain is dood, lang leve de GT World Challenge Europe! Maar naast de naamsverandering zijn er nog wijzigingen voor het meest bekende GT-kampioenschap van Europa. SRO zou SRO niet zijn indien er niet ook dit seizoen enkele opvallende nieuwigheden zouden zijn.

Opvallend is dat de finale van de Endurance, op zaterdagavond zal verreden worden en niet op zondag. Op de Nürburgring start de race om 18u45 op zaterdagavond 5 september, met een finish drie uur later en dat naar het voorbeeld van de race in Paul Ricard, einde mei. Bovendien wil men terug af van de pitstops die een minimale tijd moeten duren. Alle details zijn evenwel nog niet bekend.

Tijdens de sprintweekends worden er nu twee kwalificatiesessies (ieder 20 minuten) verreden, één op zaterdag en één op zondag, waarbij iedere rijder één sessie en één start voor zijn rekening neemt.