Nu de GT4-wagens dreigen uit te sterven in Belcar, mag het nationale uithoudingskampioenschap de TCR welkom heten. QSR Racing zet in 2020 immers een Audi RS3 TCR in en dat onder meer voor Joël Uylenbroeck. De Brabander maakt een bewuste keuze met de Duitse toerwagen.

Waarom een Audi TCR willen we weten van de man die zich in het verleden onder meer in de BMW Clubsport onderscheidde. “TCR-wagens spreken me erg aan”, geeft hij aan. “Ik ben ook grote fan van het WTCR kampioenschap. Dat het een Audi is, maakt het plaatje voor mij helemaal af, want geef toe de auto straalt wat uit. Ook voor sponsors is de Audi een mooi paradepaardje. Het doel is natuurlijk om het Belcar Endurance Championship 2020 volledig te rijden, een zo homogeen mogelijk team te bouwen en hopelijk strijden we mee voor podiumplaatsen en liefst het hoogste schavotje in onze klasse. De wagen is helemaal nieuw voor mij, de komende weken plan ik enkele testdagen in afwachting van de start van het kampioenschap.” Teamgenoot van Joël Uylenbroeck wordt Olivier Bertels.