Na de rustdag op zondag in het Marokkaanse Dakhla, aan de Atlantische kust, ging het vroeg in de ochtend met een lange verbindingsrit richting de Mauretaanse grens. Tussen Arzmeila en Chami werd er een klassementsrit van 176 kilometer afgewerkt.

foto: africarace/media

De Tarek Mercedes van de Fransen Patrick en Lucas Martin zette de scratch. Ze gingen voor aan de Iveco van onze landgenoten Igor Bouwens, Ulrich Boerboom en Frits Driesmans, die op 2’30” volgden. Opnieuw van de partij op de voorste posten was de Scania van de Hongaren Kovacs, Acs en Czegledi, ten prooi aan motorproblemen.

In het algemeen klassement blijven Bouwens-Boerboom-Driesmans aan de leiding voor de Mercedes van Martin en de Scania van het Hongaarse Qualisport. De Fromont buggy kwam vandaag in de problemen en daardoor rukken Noël Essers, Marc Lauwers en Tijs Vranken in de Essers MAN op naar de vierde plaats in het algemene klassement.

Morgen is er de zevende etappe tussen Chami en Aidzidine over 478 kilometer, volledig op Mauretaans grondgebied. Het wordt een etappe met heel wat navigatie en met de eerste duinenrijen die moeten genomen worden.